Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η σύσκεψη για τη λαϊκή κατοικία και την ανεργία

Στις 7 μ.μ., στο συνδικάτο, η νέα πρωτοβουλία, ενταγμένη στο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης της κλαδικής Ομοσπονδίας

Σημαντική πρωτοβουλία για την οργάνωση της λαϊκής πάλης για ασφαλή κατοικία για όλο το λαό αναλαμβάνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, καλώντας σε σύσκεψη σήμερα εργαζόμενους, συνδικάτα αλλά και μικροεπαγγελματίες, βιοτέχνες. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Το συνδικάτο έρχεται να αναδείξει τις δυο πλευρές της πολιτικής ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που από τη μια πετά στο δρόμο ή απειλεί τους εργάτες με τον μπαμπούλα της ανεργίας και από την άλλη εγκλωβίζει το λαό σε μια ανάπτυξη που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Είναι η πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα», αυτή που από τη μια πλευρά αφήνει χωρίς μεροκάματο όλο και περισσότερους οικοδόμους ενώ από την άλλη αφήνει χωρίς ασφαλή και φτηνή κατοικία τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Η σημερινή σύσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων που έχει καταρτίσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και θα κορυφωθεί με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη. Στις 12 Νοέμβρη θα γίνουν συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα το ραντεβού έχει καθοριστεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων της πόλης προχωρούν σε συλλαλητήριο την Τρίτη 10 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 22 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32).

Στη Θεσσαλία

Η οργάνωση της δράσης, ώστε να γίνουν νέα βήματα στην αγωνιστική συσπείρωση και οργάνωση των οικοδόμων της περιοχής και την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ήταν και το θέμα της συνέντευξης Τύπου που έδωσε προχτές το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας. Ο πρόεδρος του συνδικάτου Γ. Μπλέκος αναφέρθηκε στην εκρηκτικότητα των προβλημάτων των οικοδόμων του νομού και ευρύτερα της Θεσσαλίας, σημειώνοντας ότι φέτος παρουσιάζεται πτώση κατά 14,6% των οικοδομικών αδειών κι επισημαίνοντας ότι έχουν περιοριστεί πολύ τα δημόσια έργα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει, συνεχώς, η ανεργία στον κλάδο.

Στο στεγαστικό πρόβλημα των εργαζομένων της περιοχής αναφέρθηκε ο Θ. Βάιος, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σημειώνοντας ότι, ουσιαστικά, σταμάτησαν οι εργασίες αποπεράτωσης των 242 εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης, ενώ έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των νέων εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Τούμπας. Τονίστηκε ακόμα ότι στις αγωνιστικές διεκδικήσεις του κλάδου περιλαμβάνονται και έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση των περιφερειακών οδών και του δακτυλίου της πόλης, η εκτροπή του Αχελώου, η ορθολογική ανάπτυξη των παραλίων, η κατασκευή νέων κτιρίων του ΙΚΑ και του Εργατικού Κέντρου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ