Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΔΚΕ
Σπεύδει σε νέους αντεργατικούς «διαλόγους»

Να συμμετέχει στη συζήτηση που ξεκινά το υπουργείο Εσωτερικών για τις εργασιακές σχέσεις στην ΤΑ

Υπέρμαχοι της μόνιμης εργασίας όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους δήμους, εμφανίστηκαν χτες οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), «σβήνοντας» πολύ εύκολα από τη μνήμη της δράσης του οργάνου, τις αποφάσεις του για εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης αρχικά, της μερικής απασχόλησης στη συνέχεια και της πρότασης για απασχόληση ανέργων με ημερομηνία λήξης προσφάτως.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να συμμετέχει στη συζήτηση που ανοίγει το υπουργείο Εσωτερικών για τις εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διάλογος που όπως καταγράφεται και σε σχετική επιστολή του υφυπουργού Εσωτερικών, Ντ. Ρόβλια, θα κινείται στο πλαίσιο της διαιώνισης της ομηρίας των εργαζομένων, αφού προτείνεται «η σταδιακή κατάργηση των συμβάσεων έργου, που πρέπει να αντικατασταθούν με σχέσεις εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών». Τη διατήρηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δημόσιο είχε άλλωστε επιβεβαιώσει σε πρόσφατη συνάντηση με το ΑΣΕΠ ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης. Παρά τις δηλώσεις για τη δήθεν πρόθεση της κυβέρνησης να μην υπάρχουν στο Δημόσιο εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο υπουργός είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση ότι τα κενά που θα δημιουργηθούν στις υπηρεσίες του Δημοσίου μετά την κατάργηση των STAGE και τη λήξη των συμβάσεων όσων απασχολούνται με αυτό το καθεστώς, θα καλυφθούν με προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Στο μεταξύ, χτες συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησαν πορεία προς την ΚΕΔΚΕ, όπου και αντιπροσωπεία τους παρέστη, και ακολούθως στο υπουργείο Εσωτερικών. «Αυτοί που φρόντισαν να εφαρμόσουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, παρακρατώντας χρήματα της ΤΑ για την αντιμετώπισης της κρίσης, εμφανίζονται τώρα, με αφορμή τη διαμαρτυρία των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, υπέρ της μονιμοποίησης όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», σχολίασε ο εκπρόσωπος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», Χρ. Τέγος. Ο ίδιος θύμισε μόνο την πρόσφατη πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ να απασχοληθούν άνεργοι στους δήμους, για 36 μήνες το ανώτερο, με όρους διαιώνισης της ομηρίας και χωρίς πλήρη δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοιράζει στα τρία μια θέση εργασίας!(2006-02-17 00:00:00.0)
Ολοταχώς για προσλήψεις μερικώς απασχολούμενων(2004-10-05 00:00:00.0)
Μέτωπο αγώνα των εργαζομένων στους δήμους(2002-01-19 00:00:00.0)
Εμπαιγμός χωρίς τέλος(1998-07-31 00:00:00.0)
Υπάρχει όριο(1997-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ