Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Ο αγώνας δε σταματά

Δυναμική κινητοποίηση χτες στην Αθήνα

Η οργή και τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει στους εργάτες της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» η πολιτική που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο μεταφέρθηκε χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη δυναμική κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας (ΕΚΝ).

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι απολυμένοι και εργάτες της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» έφτασαν έξω από το υπουργείο. Κατήγγειλαν όσους τους έχουν αφήσει δίχως δουλειά ακόμη και πέντε χρόνια, άλλους απλήρωτους μέχρι και οκτώ ολόκληρους μήνες. Προσπαθούν να ζήσουν μέσα από «προγράμματα» που το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία τους. Διεκδίκησαν: Να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο. Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλους τους απολυμένους - άνεργους. Να δοθεί έκτακτο επίδομα ενίσχυσης για τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς 1.500 ευρώ.

Τα συνθήματα δε σταμάτησαν ούτε λεπτό: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», «Ρημάζουν τα χωριά μας, η Νάουσα πεθαίνει, η πολιτεία βλέπει, ακούει και σωπαίνει», «Αγώνας, αγώνας, αγώνας ταξικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος». Τη σταθερή αλληλεγγύη του μετέφερε ακόμα μια φορά και το ΠΑΜΕ.

Η ηγεσία του υπουργείου ισχυριζόμενη ότι ο υπουργός βρίσκεται στο υπουργικό συμβούλιο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ