Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ακατάλληλο κτίριο και άλλα προβλήματα

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας

Πολλά και οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζει και το 1οΤΕΕ Ειδικής Αγωγής της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2002 και σήμερα έχει 75 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για τα προβλήματα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος. Οπως σημειώνουν στο κείμενο της Ερώτησης, από το 2002 που ιδρύθηκε, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και στους χώρους του δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ενός σχολείου Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο αριθμός των μαθητών έχει και αυτός αυξηθεί με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι αίθουσες να είναι ανεπαρκείς. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για τη γυμναστική, τη φυσιοθεραπεία, χώροι εκδηλώσεων, ψυχολόγων.

Οι βουλευτές σημειώνουν ακόμα τα κενά εκπαιδευτικών που έχει ακόμα το ΤΕΕ αλλά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους μαθητές της Α' Γυμνασίου στους οποίους δε χορηγήθηκε κουπόνι για την αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με βάσητα παραπάνω, ρωτούν την υπουργό Παιδείας:

-- Τι μέτρα πρόκειται να πάρει για τη κατασκευή ενός καινούριου σχολείου που θα πληροί τις προδιαγραφές, ούτως ώστε οι μαθητές του 1ουΤΕΕ να βρεθούν σε ένα σχολικό περιβάλλον που θα τους βοηθήσει στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ένταξη και την αποκατάστασή τους.

- Αν θα γίνει άμεση συμπλήρωση των εκπαιδευτικών κενών με την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών των αναγκαίων ειδικοτήτων.

- Αν πρόκειται να χορηγηθεί το κουπόνι για δωρεάν φορητό υπολογιστή που δικαιούνται μαθητές και καθηγητές της 1ης τάξης του Γυμνασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ