Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
«Εχουν λόγο να συνεχίσουν τον αγώνα οι μαθητές»

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον βουλευτή Γιάννη Γκιόκα βρέθηκε χτες στο σχολείο

Στο 3ο Λύκειο Ανω Λιοσίων, στο οποίο οι μαθητές του συνέχισαν και χτες την κατάληψη, απαιτώντας ένα ανθρώπινο σχολείο ώστε να σταματήσουν να κάνουν μάθημα στο συγκεκριμένο ακατάλληλο κτίριο, βρέθηκε χτες πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή του Κόμματος. Ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών, τον οποίο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, αντιμετωπίζοντας μάλιστα την περασμένη βδομάδα και την προσπάθεια ομάδας καθηγητών να σπάσει την κατάληψη. Ταυτόχρονα, συζήτησαν με καθηγητές και γονείς και τους επισήμαναν την ανάγκη να δώσουν κοινό συντονισμένο αγώνα με τους μαθητές, ώστε να απαιτήσουν Παιδεία που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, με νέα ανακοίνωσή τους, οι Οργανώσεις Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δηλώνουν τη συμπαράστασή τους «στον αγώνα που δίνουν οι μαθητές ενάντια στην πολιτική που τους θέλει αμόρφωτους, να αποτελούν το αυριανό φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό» και επισημαίνουν: «Η στάση που κρατά κάθε πολιτική δύναμη απέναντι στα προβλήματα της Παιδείας να αποτελέσει κριτήριο να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα μαθητές, γονείς, καθηγητές, συνολικά οι εργαζόμενοι, ποιοι είναι συμπαραστάτες των αγώνων τους και ποιοι βάζουν πλάτη στην πολιτική που τους θέλει υποταγμένους».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση, τονίζουν ότι για την κατάσταση στα σχολεία υπάρχουν υπεύθυνοι: «Είναι αυτοί που γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων επιχειρήσεων και αδειάζουν τις τσέπες των εργαζομένων, "αδειάζουν" το μυαλό των μαθητών. Αυτό θέλουν όσοι λένε ότι είναι παράνομο να γίνονται πολιτικές συζητήσεις μέσα στο σχολείο, ότι τα προβλήματα είναι του μικρόκοσμου του σχολείου. Θέλουν να βγάλουν "λάδι" την κυβερνητική πολιτική. Θέλουν να μη βγάζουν συμπέρασμα οι μαθητές ότι για να έχουν τη ζωή που τους αξίζει, πρέπει να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή την πολιτική, να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Στην ουσία, θέλουν τους νέους ανθρώπους να μη σκέφτονται, να δέχονται ό,τι τους σερβίρουν... Αδικα χάνουν όμως τον καιρό τους όσοι ψάχνουν για υποκινητές. Υποκινητής της αγανάκτησης και του αγώνα είναι η πολιτική που υπερασπίζονται».

Τέλος, οι Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ καλούν μαθητές, γονείς, καθηγητές και εργαζόμενους «να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτή την πολιτική και τους εκπροσώπους της μέσα και έξω από τα σχολεία που θεωρούν ότι είναι παράνομο να αγωνίζεσαι. Που σπέρνουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Οι μαθητές, πραγματικά, έχουν πολλούς λόγους να συνεχίσουν τον αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν. Με εναλλαγή μορφών πάλης ώστε να πετυχαίνουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Και σ' αυτό τον αγώνα πρέπει να έχουν στο πλάι γονείς, καθηγητές και εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ