Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, ο αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που άνοιξε πυρ σε στρατιωτική βάση στο Φορντ Χουντ του Τέξας σκοτώνοντας 13 συναδέλφους του, μπορεί να είχε σχέσεις με έναν ιμάμη που υποστηρίζει την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post». Οι αρχές έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν πως ο Χασάν έδρασε μόνος του στο Φορντ Χουντ, χωρίς όμως να αποκλείουν την πιθανότητα ότι ήθελε να κάνει επίθεση αυτοκτονίας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η Νέα Ζηλανδία αναγνώρισε χτες την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και είναι η 63η χώρα που αναγνώρισε το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο.

ΑΝΔΟΡΑ ΛΑ ΒΕΓΙΕ.-- Τουλάχιστον πέντε εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν το Σάββατο όταν η γέφυρα που κατασκεύαζαν κατέρρευσε στη νοτιοδυτική πόλη της Μασάνα.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 80 τραυματίστηκαν από σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε προχτές στο νησί Σουμπάουα της Ινδονησίας (ανατολικά του Μπαλί). Απ' τον Εγκέλαδο υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές πάνω από 720 σπίτια.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ρίο την τελευταία δεκαετία, σε συγκρούσεις με την αστυνομία, τις περισσότερες φορές στις φαβέλες, θνησιμότητα κατά 40% μεγαλύτερη απ' ό,τι στο Σάο Πάολο, όπου ο πληθυσμός είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ