Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι πραγματικές αδικίες στο Ασφαλιστικό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΒΡΕ ΜΑΝΙΑ, με αυτήν την ...«εξάλειψη των αδικιών» στο Ασφαλιστικό. Το έλεγε η χτεσινή κυβέρνηση, το λέει και η σημερινή, και, μάλιστα, μέσω του πρωθυπουργού στη Βουλή!

Κι εννοούν, φυσικά, «αδικίες» ανάμεσα στους εργαζόμενους. Γιατί ο ένας να παίρνει «τόση» σύνταξη και ο άλλος «τόση». Γιατί ο ένας να βγαίνει στην «τάδε» ηλικία και ο άλλος στη «δείνα»...

Πολύ καλά λοιπόν, ας πάρουμε τα χαμηλότερα όρια συνταξιοδότησης και τις υψηλότερες συντάξεις και ας τις επεκτείνουμε σε κάθε εργαζόμενο. Αποκαθίσταται έτσι ...κάθε αδικία!

Ομως, δε θέλουν αυτό. Θέλουν το ακριβώς αντίθετο, και, μάλιστα, στην πιο ζόρικη εκδοχή του...

Εμείς, όμως, ξέρουμε και κάποιες ...άλλες «αδικίες». Οπως αυτή, που «λέει» ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν εισφορές και στη συνέχεια οι κυβερνήσεις αδειάζουν τα Ταμεία τους (τα οποία ελέγχουν) για να παίζουν στα διεθνή χρηματιστήρια.

`Η - ακόμη χειρότερα - για να επιδοτούν κατευθείαν με τα χρήματα αυτά τους τραπεζίτες, που με τη σειρά τους τα μοιράζουν στους επιχειρηματίες. Με αυτήν την «αδικία» τι θα γίνει;

Ομως, αυτές τις πραγματικές αδικίες δεν πρόκειται να τις αποκαταστήσει καμία κυβέρνηση. Πόσο μάλλον κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, κεντροδεξιές, ή κεντροαριστερές που «ορκίζονται» στους ευρωμονόδρομους.

Το δίκιο θα το βρουν οι εργαζόμενοι μόνοι τους, με τους δικούς τους αγώνες που είναι ο δικός τους ...μονόδρομος, έτσι όπως πάει το πράγμα.

Οσο για τις «προθέσεις» της νέας κυβέρνησης, που σύμφωνα με κάποιους είναι ακόμη «καινούρια» και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνει, μόνο να γελάσει μπορεί κανείς.

Γιατί βγαίνουν (πρωθυπουργοί και υπουργοί) και τα λένε ευθέως, μόνοι τους (έστω κι αν τα ...πασπαλίζουν με ολίγο «κοινωνικό διάλογο»)! Αν περιμένουμε να ...τα κάνουν κιόλας, «ζήτω που καήκαμε»...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ