Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ μόνιμη και σταθερή και όχι ευκαιρία

Υπαρκτή κοινωνική ανάγκη η ευέλικτη εργασία, είπε προκλητικά ο πρωθυπουργός

  • Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη μονιμοποίηση των ανθρώπων που δουλεύουν με stage, προσωρινή απασχόληση, μερική απασχόληση, ενοικιαζόμενοι, σε εργολάβους μαύρης εργασίας, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι νόμοι για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ και επαύξησε η ΝΔ.
  • Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μόνιμη σταθερή δουλειά, 35ωρο, 5ήμερο και 7ωρο, με ελεύθερο χρόνο. Το ΚΚΕ παλεύει να καταργηθεί η ανεργία. Απορρίπτει τη λογική του ΑΣΕΠ, την άποψη ότι οι γυναίκες και οι νέοι θέλουν μερική απασχόληση. Ολες οι γυναίκες θέλουν μόνιμη σταθερή δουλειά και μπορούν να τη συνδυάσουν με τη μητρότητα και το νοικοκυριό, αν υπάρχει κρατική κοινωνική φροντίδα.
  • Δε δεχόμαστε τη «μαθητεία», έτσι όπως χρησιμοποιείται. Η μαθητεία να γίνεται μέσα στη σχολή, είτε είναι επαγγελματική, είτε πανεπιστήμιο. Οπου χρειάζεται να γίνει στην παραγωγή, να έχει λιγότερες ώρες δουλειάς, να αμείβονται κανονικά οι νέοι, να έχουν άδειες. Να καταργηθεί η δουλειά για το φοιτητή, το σπουδαστή, το μαθητή.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ