Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καταπέλτης κατά των μικρομεσαίων αγροτών

«Καταπέλτης για τον παραλογισμό της εκτροπής του Αχελώου, η απάντηση του Επιτρόπου κ. Δήμα στην ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος. Στην απάντησή του εκ μέρους της Κομισιόν υπενθυμίζει την Οδηγία Πλαίσιο για τα Νερά που πρακτικά αποκλείει τη μεταφορά νερού από μια λεκάνη απορροής σε άλλη και ζητά μέχρι το Δεκέμβριο Σχέδια Διαχείρισης ανά λεκάνη απορροής».

Με τον τρόπο αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι θριαμβολογούν, με χτεσινή τους ανακοίνωση για το ...«κατόρθωμά» τους. Το γεγονός ότι οι - κατά τα άλλα ...«οικολόγοι» - βάζουν και τη δική τους πλάτη, για να διαλυθεί το όνειρο (που παραμένει «όνειρο» εδώ και 50 περίπου χρόνια) των κατοίκων του θεσσαλικού κάμπου, για να ξεδιψάσουν τα χωράφια τους, για να γλιτώσουν από το φαινόμενο της ερημοποίησης, που όπως δείχνουν όλες οι μελέτες έχει χτυπήσει την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο συντάσσονται, για ακόμη μια φορά, με την επίσημη πολιτική της ΕΕ που προωθεί, μαζί με τη νέα ΚΑΠ, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Βέβαια, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Αλλωστε, για λόγους σαν αυτόν τους πριμοδότησε το σύστημα όλη την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών. Η κυβέρνηση όμως; Μήπως περιμένει απαντήσεις σαν αυτή της Κομισιόν, για να εμφανίσει ως «αναγκαστική» την προειλημμένη της απόφαση να βάλει ταφόπλακα στο έργο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ