Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «συγγνώμης» και «λαθών»

Προκλητική ήταν η υπουργός Παιδείας, σε χτεσινή συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό. Οσοι βιώνουν και γνωρίζουν τη σημερινή εκπαίδευση μπορούν αμέσως να καταλάβουν:

Πρόκληση πρώτη: Η υπουργός υποστήριξε ότι ξεκίνησε τη δράση της «από τη διαχείριση του εργασιακού βίου» των εκπαιδευτικών. Αλήθεια, η εκμετάλλευση των νέων εκπαιδευτικών που πηγαίνουν από σχολείο σε σχολείο, για λίγα ευρώ, δεν είναι «εργασιακός βίος»; Με άλλα λόγια, η ωρομισθία στους εκπαιδευτικούς, για το ΠΑΣΟΚ, δε χωράει στις «ριζοσπαστικές» αλλαγές;

Πρόκληση δεύτερη: Μετά την προχτεσινή «συγγνώμη» στους μαθητές και τους γονείς, στη συνέντευξη είπε: «Χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα τα αντιμετώπισα - να σας το πω δημοσίως - με λάθος τρόπο. Δηλαδή, ζήτησα αμέσως πιστώσεις». Τα κενά, είπε, «θα αντιμετωπιστούν από το εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας, το οποίο είναι τεράστιο». Αυτό το «τεράστιο» εκπαιδευτικό δυναμικό δεν έχει δικαίωμα να δουλεύει με σταθερή και μόνιμη δουλειά, ώστε να μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ανταποκρίνεται στο σπουδαίο ρόλο του; Φυσικά και έχει!

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, έχει άλλα σχέδια για το σημερινό σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και αυτό δεν κρύβεται πίσω από τις «συγγνώμες» και τα «λάθη» της Α. Διαμαντοπούλου. Με λίγα λόγια, προκαλούν και πρέπει να πάρουν απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ