Κυριακή 15 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ενίσχυση της κατοχής

Συνένοχη στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα η ελληνική κυβέρνηση

Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα συνεχίζεται
Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα συνεχίζεται
Εντείνονται οι πιέσεις και η δημιουργία κλίματος που απαιτούν τη σημαντική ενίσχυση των στρατευμάτων κατοχής στο Αφγανιστάν, ενόψει και των αποφάσεων του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, σχετικά με την εξέλιξη της κατοχικής στρατηγικής, προς όφελος των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Τη θέση του στρατηγού Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, που απαιτεί την αποστολή επιπλέον 40.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, στηρίζουν όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ ο γγ της «Συμμαχίας», Αντερς Φον Ράσμουσεν, ζητά, εκτός από στρατό, και επιπλέον πόρους για τα κατοχικά στρατεύματα.

Παρά τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, ότι μπορεί να εισηγηθεί στρατηγική με ημερομηνία εξόδου από το Αφγανιστάν, τα σενάρια για συνέχιση της κατοχής επ' αόριστον και μάλιστα με κλιμάκωση των επιχειρήσεων, φαίνονται να επικρατούν, καθώς η Γερμανία, ήδη, ανακοίνωσε αποστολή ενισχύσεων το Γενάρη. Παράλληλα, η αδύναμη κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι, που στιγματίζεται από την εκτεταμένη νοθεία των εκλογών, ευνοεί το κλίμα ενίσχυσης της στρατοκρατίας και της περαιτέρω παρέμβασης από τις κατοχικές δυνάμεις, με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της διαφθοράς».

Πιστή στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ, όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής του ελληνικού στρατού στην ιμπεριαλιστική κατοχή στο Αφγανιστάν. Οι αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε την Παρασκευή, διατηρούν την ελληνική δύναμη στην Καμπούλ και προβλέπουν ακόμα την αποστολή 19 εκπαιδευτών - συμβούλων στρατιωτικών, που θα συμμετάσχουν στην Ομάδα Αναδιοργάνωσης του αφγανικού στρατού. Σύμφωνα, δε, με την απόφαση, ο ελληνικός λαός θα αναγκαστεί να συνεισφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Ανασυγκρότησης του αφγανικού στρατού, υπέρ της κατοχής. Παρά τις δηλώσεις περί «άρνησης», δήθεν, της κυβέρνησης να αυξήσει τα στρατεύματά της στο Αφγανιστάν και να τα μετακινήσει σε εμπόλεμες ζώνες, στην πραγματικότητα οι αποφάσεις παραμένουν απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, για το Αφγανιστάν, καθώς συνεισφέρει σε οικονομικούς πόρους και αναλαμβάνει εκπαίδευση Αφγανών αξιωματικών σε ελληνικές σχολές. Αλλωστε, οι «αντιρρήσεις» για την αποστολή επιπλέον δυνάμεων δεν αποκλείεται να καμφθούν άμεσα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αν απαιτηθεί από τους Συμμάχους...

Το ΚΚΕ μένει σταθερό στη θέση του, απαιτώντας να φύγει ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και από κάθε άλλη χώρα που βρίσκεται συμμετέχοντας σε στρατούς κατοχής.


Α. Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ