Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ελιγμοί εντυπώσεων από το Ισραήλ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Το ενδεχόμενο εντός των επομένων εβδομάδων να ανακοινώσει 10μηνο μορατόριουμ στην εποικιστική δραστηριότητα εξετάζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επιδιώκοντας, προφανώς, σε επίπεδο εντυπώσεων να ανατρέψει το αρνητικό, για την ισραηλινή στάση, διεθνές κλίμα. Αυτό διαρρεόταν, χτες, από ισραηλινές κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες μετά την έναρξη των εργασιών ανέγερσης 900 νέων κατοικιών στον εποικισμό Γκίλο στην ανατολική Ιερουσαλήμ, παρά τις έντονες παλαιστινιακές και διεθνείς επικρίσεις.

Την εκτίμηση ότι ο ισραηλινο-παλαιστινιακός «ειρηνευτικός διάλογος έχει καταρρεύσει» διατύπωνε, από την πλευρά του, ο Μαρουάν Μπαργκούτι. Ο λαοφιλής, φυλακισμένος στο Ισραήλ, ηγέτης της «Φατάχ» στη Δ. Οχθη μίλησε για άμεση αναγκαιότητα οργάνωσης και έναρξης λαϊκών και διπλωματικών καμπανιών υπέρ της ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, εκτός των πλαισίων μιας τελικής συμφωνίας με το Ισραήλ.

Τέλος, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε, χτες, ένα μηχανουργείο στο Κχαν Γιούνις της Λωρίδας της Γάζας και δύο υπόγειες σήραγγες στα σύνορα με την Αίγυπτο, τραυματίζοντας τέσσερις Παλαιστινίους. Είχε προηγηθεί η εκτόξευση ρουκέτας από το Κχαν Γιούνις στο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ως «απάντηση» στη δολοφονία ενός 18χρονου Παλαιστινίου από ισραηλινά πυρά στο διαχωριστικό τείχος Γάζας - Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ