Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ξεκίνησε η δίκη των συνδικαλιστών του KESK

ΣΜΥΡΝΗ.--

Ξεκίνησε χτες στη Σμύρνη η δίκη των 31 συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων της Τουρκίας, με την κατηγορία της υποστήριξης και υπόθαλψης τρομοκρατικών ενεργειών που συνδέονται με τη δράση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση».

Οι συλλήψεις έγιναν όταν η τουρκική αστυνομία στις 28 Μάη εισέβαλε στα γραφεία του ΚΕSK στην Αγκυρα, τη Σμύρνη και το Βαν, αλλά και σε σπίτια και χώρους δουλειάς και συνέλαβε στελέχη της Ομοσπονδίας, κατάσχοντας έγγραφα και υπολογιστές. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, οι συλλήψεις συνδέονται με τις κινητοποιήσεις που είχε διοργανώσει με επιτυχία το KESK, ζητώντας εθνική συλλογική σύμβαση, καταγγέλλοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και τις συστηματικές απειλές εναντίον των συνδικαλιστών.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τον Βασίλη Κουμπούρα και τον Δημήτρη Αγκαβανάκη, βρίσκεται από χτες στη Σμύρνη και παρακολουθεί τη δίκη, ενώ διάβημα στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησε η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου, αναφέροντας: «Το ΠΑΜΕ, που συσπειρώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, από την πρώτη στιγμή που έγινε η σύλληψη των αγωνιστών στην Τουρκία κάλεσε τα συνδικάτα μας να βγάλουν ανακοινώσεις και να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια», σημειώνοντας ότι «οι ενέργειες αυτές έχουν στόχο να πλήξουν τους αγώνες των εργαζομένων». Οπως σημειώνει η επιστολή, «οι εργαζόμενοι στην Τουρκία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως και στη χώρα μας. Ταυτόχρονα με επιστολή μας προς την τουρκική κυβέρνηση διαμαρτυρηθήκαμε για την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και απαιτήσαμε άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών. Η δίκη των αδερφών μας αγωνιστών είναι εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος για τις δημοκρατικές ελευθερίες όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ