Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ
Κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Ο κίνδυνος να μη λάβουν οι Ελληνες αγροτοκτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του έργου για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς την υπουργό Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δέκα βουλευτές του ΚΚΕ, οι: Γ. Γκιόκας, Ν. Καραθανασόπουλος, Δ. Μανωλάκου, Γ. Μαρίνος, Ν. Μωραΐτης, Απ. Νάνος, Στ. Σκοπελίτης, Αντ. Σκυλλάκος, Αγγ. Τζέκης, Μπ. Χαραλάμπους. Στο κείμενο της Ερώτησης υπογραμμίζεται:

«Αν και η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2008 και μάλιστα οι παραγωγοί στο σύνολό τους πλήρωσαν, μαζί με τις αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) και για την ψηφιοποίηση, αν και η σχετική δαπάνη είχε καλυφτεί από κοινοτικούς πόρους. Ωστόσο, σήμερα υπάρχει κίνδυνος να μην πάρουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται. Δεδομένου ότι: Οι εμπορικές τιμές έχουν καταρρεύσει για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε όλα σχεδόν τα φυτικά και ζωοκομικά προϊόντα. Ενα μέρος της παραγωγής μένει απούλητο και σαπίζει στο χωράφι, ωστόσο έχει καταναλωθεί χρόνος εργασίας και χρήμα. Οι επιδοτήσεις αποτελούν σχεδόν το μισό του αγροτικού εισοδήματος και κινδυνεύουν οι αγρότες να μην τις πάρουν. Οι αγρότες και ειδικά οι μικροί και φτωχομεσαίοι είναι καταχρεωμένοι και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα επιβίωσης».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την αρμόδια Υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Να δοθούν άμεσα και έγκαιρα όλες οι επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση ή όχι.
  • Να επιστραφούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά για την ψηφιοποίηση στους αγρότες, αφού έχουν δοθεί κοινοτικοί πόροι για την υλοποίηση αυτής της δραστηριότητας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις για οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών (2020-12-03 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία (2010-05-12 00:00:00.0)
Οργή για τις τιμές στο λάδι (2010-01-29 00:00:00.0)
Καμία πίστωση χρόνου απ' την αγροτιά (2009-12-13 00:00:00.0)
Αποκαλύπτονται οι προεκλογικές «λαδιές» (2004-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ