Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμιά συνενοχή

Παπαγεωργίου Βασίλης

Γιατί επιμένει ο ΣΕΒ και μάλιστα το επαναλαμβάνει σε άρθρο του στον ηλεκτρονικό Τύπο ο πρόεδρός του Δ. Δασκαλόπουλος, ότι «η αναγκαία αλλαγή πρέπει να γίνει με καθολική συνείδηση»;

Την απάντηση τη δίνει μόνος του στο ίδιο άρθρο. «Καμία λύση, εξάλλου, δε θα είναι εύκολη, γρήγορη ή ανώδυνη».

Θα υποφέρει πολύς κόσμος κι ακόμη περισσότερο από σήμερα εάν προχωρήσουν τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κι από τον ενθουσιασμό τους για τη νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι η δουλειά τους θα γίνει.

Οπότε, πολύ λογικά κρίνουν ως καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που εισηγούνται, να έχουν πειστεί όσο γίνεται περισσότεροι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη βελτίωση της κατάστασης. Διαφορετικά, η αντίδραση που θα σημειωθεί θα είναι τέτοια που θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα αντεργατικά σχέδια και μέτρα.

Ε, άμα πιστεύει τόσο πολύ ο ΣΕΒ στη δύναμη του αγώνα των εργαζομένων, και πράγματι έτσι είναι, αυτό τον αγώνα φοβούνται, ένας ακόμη λόγος παραπάνω να το πιστέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και με την πάλη τους να ξεκαθαρίσουν μια και καλή ότι και τα αντεργατικά μέτρα μπορούν να τσακίσουν και τις ανάγκες των οικογενειών τους να διεκδικήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ