Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ σε περιπολικό της Αστυνομίας σημειώθηκε, στις 2.40 χτες το μεσημέρι, στην οδό Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ. Μία ομάδα ατόμων, με ξύλα στα χέρια, επιτέθηκαν στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και έσπασαν το παρμπριζ. Αμέσως μετά την πράξη τους, εξαφανίστηκαν. Δε σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, ούτε συνελήφθη κανείς από τους δράστες.

ΜΙΚΡΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ προκάλεσε στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Α. Κατσιφάρα, εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 χτες το απόγευμα στον πρώτο όροφο του κτιρίου επί της οδού Θεμιστοκλέους 23 -25, στο κέντρο της Αθήνας.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ: Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, στη μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης κυκλώματος υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχει απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Στο κύκλωμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται άλλα 38 άτομα, εις βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους εντοπίζοντας τα ηλεκτρονικά τους ίχνη στο διαδίκτυο. Μετά από τέσσερις μήνες που κράτησε η παρακολούθηση των κινήσεων των παραπάνω, και κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δεκάδες πόλεις της χώρας για τη σύλληψη των δραστών. Από τις εφόδους στα σπίτια των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν συνολικά 88 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, 8 φορητοί υπολογιστές και εκατομμύρια CD και DVD, που περιείχαν σκληρότατο υλικό χωρητικότητας 50.000 Gigabyte.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ κατέθεσε, χτες, ο πρόεδρος της MIG Α. Βγενόπουλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός, με αφορμή καταγγελίες του επιχειρηματία, για τις άγονες αερογραμμές του Αιγαίου. Η έρευνα που διενεργείται γίνεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση των άγονων γραμμών προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, από φυσικά πρόσωπα, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος. Ο επιχειρηματίας, σε δήλωσή του, είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι βάφτισαν πόρισμα - καταπέλτη την απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης «σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται».

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ: Σταμάτησε προς το παρόν ο πρόεδρος του Ε` Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος, με προσωρινή διαταγή, τα έργα για την κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 28,9 MW (34 ανεμογεννήτριες) στη θέση Τούμπα - Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς της Φλώρινας, περιοχή που βρίσκεται κοντά στις Πρέσπες. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόπειρα κατασκευής αιολικού πάρκου είχε ανασταλεί από το ΣτΕ πριν τρία χρόνια, αλλά, στο μεταξύ, εκδόθηκαν νέες αποφάσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΓΩΓΗ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ: Το ποσό των 300.000 ευρώ ζητά με αγωγή κακοδικίας ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλης ως χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη από τον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό που χειρίστηκε μέχρι πρόσφατα την υπόθεση της «Siemens». Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού εκκρεμεί ποινική και πειθαρχική έρευνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ