Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Στα δύο χρόνια που έχουν περάσει από την ψήφιση του νόμου Πετραλιά, παρατάθηκαν οι συμβάσεις των ιατρών του πρώην ΤΑΞΥ σε 10 περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα. Οι περισσότερες όμως από αυτές τις συμβάσεις έχουν ήδη λήξει, ενώ οι τελευταίες που έχουν απομείνει λήγουν στο τέλος του 2009. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί 12.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους στο ΤΑΞΥ της Κέρκυρας να αναζητήσουν περίθαλψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κέρκυρα, όπου οι υπηρεσίες του είναι ήδη επιβαρυμένες και είναι σε όλους γνωστό πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί - με τα σημερινά δεδομένα - στις ανάγκες ούτε των ήδη ασφαλισμένων του. Επομένως, είναι πέραν από βέβαιο πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο με τις υπάρχουσες συνθήκες να εξυπηρετηθούν από το υποκατάστημα του ΙΚΑ άλλοι 12.000 νέοι ασφαλισμένοι. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 21 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Η διοίκηση της επιχείρησης απέλυσε σε μια μέρα 21 εργαζόμενους στο Καζίνο Λουτρακίου. Ισχυρίζεται μάλιστα προκλητικά σε ανακοίνωσή της ότι αυτές οι απολύσεις είναι «υποχρεωτικές» λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η αλήθεια είναι ότι αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους έδωσαν το 2008 καθαρά κέρδη 58 εκατομμύρια ευρώ στην επιχείρηση και το 2009 υπολογίζονται τα κέρδη σε 42 εκατ. ευρώ. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και η προηγούμενη της ΝΔ υπερασπίζονται και υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, του κεφαλαίου, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Θανάσης Παφίλης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και να διασφαλιστεί για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Στο δρόμο βρίσκονται, από το τέλος Σεπτέμβρη, οι 27 εργαζόμενοι στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας διότι το έργο σταμάτησε λόγω διακοπής της χρηματοδότησής του. Οι υποσχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά το περσινό καλοκαίρι ότι θα υπάρξει έγκαιρη και επαρκής χρηματοδότηση δεν υλοποιήθηκαν. Αλλά και οι διαβεβαιώσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ότι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζονταν απρόσκοπτα οι εργασίες, δεν οδήγησαν σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Την τελευταία φορά η χρηματοδότηση σταμάτησε για 1,5 χρόνο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμείνουν άνεργοι. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό ζητούν να εκταμιευθούν άμεσα οι 250.000 ευρώ για να συνεχιστεί το έργο και να δοθεί χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο, έστω και ως προκαταβολή έναντι των χρημάτων που απομένουν από το ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ