Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Γοργά προχωρά το ξεπούλημα

Με τάχιστους ρυθμούς προωθείται το νέο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους «επενδυτές» που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης με χτεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι και τώρα είναι τουλάχιστον πέντε, εκ των οποίων μια ελληνική και μια εταιρεία από το Αμπού Ντάμπι». Χτες επίσης έγινε και συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της σημερινής ιδιοκτήτριας εταιρείας του ναυπηγείου, της γερμανικής πολυεθνικής Thyssen Krupp με θέμα, όπως ανακοινώθηκε, ανάμεσα σε άλλα και την υπόθεση της αγοράς από το ελληνικό δημόσιο των υποβρυχίων. Με άλλα λόγια, το πανωπροίκι που θα εισπράξει η Τhyssen, ως επιβράβευση των «υπηρεσιών» που έχει προσφέρει μέχρι τώρα, όπως το σταδιακό ξεχαρβάλωμα του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας και το σφοδρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση της κυβέρνησης η γερμανική πολυεθνική πήρε από τον κρατικό προϋπολογισμό, εκτός όλων των άλλων, και 10 εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων ως το τέλος του Δεκέμβρη. Ενώ παραμένουν απλήρωτοι για 7ο μήνα οι 160 εργαζόμενοι του τμήματος τροχαίου υλικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ