Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΘΑΚΗ - ΠΑΤΡΑ
Τραγικές ελλείψεις για τα παιδιά

Η πανδημία της νέας γρίπης έρχεται να αποκαλύψει της τραγικές ελλείψεις στην προστασία των παιδιών στην Ιθάκη και στην Πάτρα.

Χτες, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς της Ιθάκης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των σχολικών μονάδων του νησιού, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σήμερα. Το νησί έχει μείνει χωρίς παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας, εν μέσω της πανδημίας της νέας γρίπης. Οι φορείς υπογραμμίζουν ότι ζουν σε ένα μικρό νησί, με περίπου 600 παιδιά, απομονωμένο από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, χωρίς την παρουσία έστω και ενός ιδιώτη παιδιάτρου, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε καθυστέρηση πρόγνωσης ή κάποιο έκτακτο περιστατικό να κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο. Διεκδικούν την άμεση προκήρυξη της θέσης και το διορισμό γιατρού και μέχρι να καλυφθεί η οργανική θέση με μόνιμο την άμεση απόσπαση από άλλη νοσοκομειακή μονάδα παιδιάτρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η νέα γρίπη. Ακόμα, να δημιουργηθούν κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων γιατρών στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει με τη συμμετοχή της η Κομματική Οργάνωση Ιθάκης του ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να βγάλουν συμπεράσματα απ' τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού και να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

Τις ελλείψεις σε προσωπικό στις Μονάδες Παίδων και Νεογνών στα Νοσοκομεία της Πάτρας καταγγέλλει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, με Επίκαιρη Ερώτησή του για την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μεταξύ άλλων, στην Ερώτηση σημειώνεται: «Η ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του Π.Γ.Ν. Πατρών, υπογραμμίζει, αλλά και η Μονάδα Νεογνών του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου ουσιαστικά οδηγούνται σε κλείσιμο. Εχουν απομείνει 8 νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ Παίδων της Πάτρας να λειτουργούν τις 4 από τις 6 κλίνες. Η Μονάδα Νεογνών έχει μείνει ουσιαστικά με ένα γιατρό από τους τέσσερις που υπήρχαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ