Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αντίδραση από το Ανώτατο Δικαστήριο στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την απαγόρευση εκ μέρους της αστυνομίας της χρήσης μυστικών αποδείξεων, προκειμένου να μην επιτρέπει στους ύποπτους για τρομοκρατία να αποφυλακίζονται με εγγύηση, αποφάσισε χτες το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, απόφαση που προκάλεσε τη δυσφορία της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν που την χαρακτήρισε απόφαση «μη εξυπηρετική».

Το δικαστήριο με αφορμή την υπόθεση δύο ανδρών που φέρονται ότι συνδέονται με την τρομοκρατία, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αρνείται την απελευθέρωση με την καταβολή εγγύησης σε κάποιον βάσει μυστικών αποδείξεων. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να δίνεται στους ύποπτους για τρομοκρατία «ένα ελάχιστο» πληροφοριών σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΑΡ.

Η ετυμηγορία αυτή έρχεται να προστεθεί στην απόφαση που είχε λάβει το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας τον Ιούνη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έπρεπε να αποκαλύψει τις μυστικές πληροφορίες που είχε από πράκτορές της που είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον υπόπτων, προκειμένου να τους επιβληθούν αυστηρές ποινές κατ' οίκον περιορισμού, για αρκετές ώρες την ημέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ