Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ρωσία στο ... ιμπεριαλιστικό παιχνίδι

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε χτες σε εκδήλωση που αποτέλεσε την έναρξη της δραστηριότητας του λεγόμενου Ελληνορωσικού Συνδέσμου.

Πρόκειται για έναν Σύνδεσμο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία συγκεκριμένων παραγόντων ανάμεσα στους οποίους τους πρώην υπουργούς Γεράσιμο Αρσένη (Πρόεδρος του Συνδέσμου) και Αλέκο Παπαδόπουλο (Α' Αντιπρόεδρος), τον Πάνο Τριγάζη στέλεχος του Συνασπισμού (Γ' Αντιπρόεδρος), τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας Θεόδωρο Ψαλιδόπουλο (Γενικός Γραμματέας) κ.ά. Οπως διακηρύσσει, προωθεί «την καλλιέργεια της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε όλους τους τομείς των πολιτικών, κοινωνικών, μορφωτικών και πολιτιστικών σχέσεων», φυσικά στο πλαίσιο της καπιταλιστικής Ρωσίας, που έχει ενεργητικό ρόλο στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Αυτό το στίγμα έδωσε στην ομιλία του με θέμα «την κατάσταση στον Ευρωατλαντικό χώρο και οι Ρωσοελληνικές σχέσεις» ο Λαβρόφ. Σημείωσε τη σημασία της υλοποίησης «κοινών στρατηγικών σχεδίων» στην ενέργεια, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου «South Stream» και ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, της συνεργασίας στο στρατιωτικο - τεχνικό τομέα, την επιστήμη και την τεχνική, το χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού. Φυσικά, όλα αυτά προς το συμφέρον των κεφαλαιοκρατών. Επίσης, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό ζήτημα, δηλώνοντας υπέρ της διεξόδου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ