Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Κυβερνητική απόφαση υπέρ Χεζμπολάχ

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Η κυβέρνηση του Λιβάνου υιοθέτησε χτες γενική πολιτική διακήρυξη που δίνει στη Χεζμπολάχ το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα όπλα της κατά του Ισραήλ με δεδομένη την άρνηση της σιιτικής οργάνωσης να αφοπλιστεί στο πλαίσιο (προ τριών ετών) απόφασης του ΟΗΕ ...

Ο Λίβανος, η κυβέρνησή του, ο λαός, ο στρατός και το κίνημα αντίστασης αναγνωρίζει το δικαίωμα για απελευθέρωση όλων των εδαφών απ' την ισραηλινή κατοχή αναφέρεται στη σχετική διακήρυξη που δημοσιοποίησε ο υπουργός Πληροφόρησης Τάρεκ Μίτρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου την ερχόμενη βδομάδα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαάντ αλ Χαρίρι θα πάει στη Βουλή όπου θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, κυρίως λόγω των ενστάσεων που προβάλλουν ορισμένες πλευρές (κυρίως οι Χριστιανοί Φαλαγγίτες).

Πριν να ανακοινωθεί η είδηση της γενικής πολιτικής διακήρυξης για διατήρηση του οπλισμού απέναντι στον κίνδυνο ισραηλινής επιθετικότητας είχε προηγηθεί ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στην οποία υποστήριξε ότι η χρήση βίας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα αραβικά εδάφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ