Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ
Προκλητικοί εργοδοτικοί ισχυρισμοί

Εκδικάστηκε χτες μήνυση απολυμένων ενάντια στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης   

Εκδικάστηκε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η μήνυση που υπέβαλαν κατά των αδελφών Σαράντη, που είναι οι ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος», 7 πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης - που απολύθηκαν από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη - καταγγέλλοντας ότι οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Δημήτρης Σαράντης, ένας εκ των ιδιοκτητών, προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «καλώς έπραξε» η εργοδοσία. Επιστράτευσε, ακόμα και γελοία επιχειρήματα, λέγοντας ότι για τη λειτουργία του εργοστασίου, που απασχολούσε πάνω από 110 εργαζόμενους πριν πουληθεί από την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, δε χρειάζεται να δουλεύουν πάνω από 10 με 12 άτομα!!! Σε ερώτηση, δε, που του υπέβαλε η πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου σχετικά με τα 55 περίπου άτομα που δουλεύουν εδώ και λίγο καιρό στη γαλακτοβιομηχανία και «φαίνονται στα χαρτιά» ως εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρίας «Λατίζα», που ανήκει επίσης στους ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας, ο Δημήτρης Σαράντης δεν έδωσε ουσιαστική απάντηση.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στη Γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», καταγγέλλοντας ότι η εργοδοσία απέλυσε παράνομα τους 7 εργαζόμενους και όλους τους άλλους που ακολούθησαν, με στόχο να καταργήσει τα εργασιακά δικαιώματα που είχαν. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε δύο μήνες περίπου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αδελφοί Σαράντη από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα από τους 83 εργαζόμενους που δούλευαν στο εργοστάσιο, 17 τους απέλυσε, 51 τους ανάγκασε να φύγουν με την εκβιαστική μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης» και τους υπόλοιπους τους έθεσε σε διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ