Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΠΑΜΕ
Ολοι στην απεργία!

Στα νοσοκομεία Λαϊκό, ΕΛΠΙΣ, Αγ. Σάββας και σε άλλους χώρους της Υγείας περιόδευσαν κλιμάκια του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τμήματα του νοσοκομείου που υπολειτουργούν και να αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας, είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Λαϊκό Νοσοκομείο, τα οποία και βγήκαν στο φως κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αγκαβανάκης,μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης αντιπροσωπείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τους Γιάννη Σταυρόπουλο και Μπάμπη Βορτελίνο επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία Αγ. Σάββας και ΕΛΠΙΣ, καθώς και άλλους χώρους Υγείας. Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την αντεργατική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδότες και τους κάλεσαν να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να συμμετέχουν όλοι μαζικά στην 48ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 27 και 28 Νοέμβρη, αλλά και στη συγκέντρωση, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Υγεία να δώσουν δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει και που διαλύουν το χώρο της υγείας δε θα περάσουν.

Από τα σιδερωτήρια, τα πλυντήρια, τα μαγειρεία, του νοσοκομείου μέχρι τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού περιόδευσε ο Δημ. Αγκαβανάκης για να πάρει την απάντηση από τους εργαζόμενους πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν πάει άλλο... «Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρίες, εισάγεται το κίνητρο απόδοσης για να υποτάσσονται οι εργαζόμενοι στην προϊσταμένη αρχή. Η περίθαλψη από εδώ και πέρα θα γίνεται με κάρτες, θα έχουμε μια κάρτα με υγειονομικές μονάδες και μόλις τελειώσουν θα πληρώνουμε από την τσέπη μας, εκτός αν τετραπλασιάσουμε την εισφορά μας», υπογράμμισε ο Δημ. Αγκαβανάκης για να συμπληρώσει: «Εχουμε μια συνολική επίθεση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αμα δε βγούμε στους δρόμους δε θα γλιτώσει τίποτα. Δεν μπορούν να χτυπάνε μονιμότητα, εργασιακές σχέσεις, υγεία και εμείς να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν. Χαρακτηριστικά όπως είπαν, στο Ακτινολογικό προβλέπονται 40 θέσεις εργασίας για την κλασική ακτινολογία, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 20 άτομα για όλα τα τμήματα ακτινολογίας! Επίσης, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μόνο τα πρωινά, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό!

Καταλήγοντας ο Δημ. Αγκαβανάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τους αγώνες τους και μετά την απεργία. «Πρέπει να αγωνιστούμε συγκροτημένα ενάντια στην εμπορευματοποίηση του χώρου της υγείας, ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Για μια δωρεάν, δημόσια υγεία για όλο το λαό», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ