Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δεν πάει άλλο!

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες  ενάντια στην πολιτική που αυξάνει την ανεργία παίρνουν οι άνεργοι της Εύβοιας, καλώντας για αρχή ανέργους και όλους τους κατοίκους σε κοινή δράση

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).

Προ των ευθυνών τους θέτει την κυβέρνηση και τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας, τους βουλευτές Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, το Σωματείο Εργαζομένων και Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, με αφορμή την όξυνση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η αντεργατική κυβερνητική πολιτική, της ανεργίας, της παραγωγικής υποβάθμισης και των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων στους κατοίκους.

Το σωματείο καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 19 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στο καφενείο «ΒΑΣΙΛΙΑ» στην Κήρινθο για ν' αποφασίσουν πλαίσιο αιτημάτων αγωνιστικής διεκδίκησης. Παράλληλα καλεί όλο το λαό και τους φορείς της περιοχής να συμμετέχουν στη συνέλευση, ώστε ενωμένοι και δυνατοί να ξεκινήσουν τη δράση και τον συντονισμένο αγώνα.

Για την επιτυχία της συνέλευσης και της συμμετοχής των κατοίκων σ' αυτήν, ομάδες ανέργων με μέλη του ΔΣ του σωματείου περιοδεύουν ένα - ένα τα χωριά της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και με την ανακοίνωση στο χέρι, ενημερώνουν για τις άθλιες συνθήκες στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική πολιτική, στο συνταξιοδοτικό, στην ασφάλιση, καθώς και για τα μέτρα που προωθούνται, που αν γίνουν νόμοι κι εφαρμοστούν θα ρίξουν σε μεγαλύτερη εξαθλίωση μεγάλες ομάδες του πληθυσμού της περιοχής.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε το σωματείο, τονίζει: «Τα λόγια τα μεγάλα και οι υποσχέσεις από κυβερνήσεις, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους και τοπικούς παράγοντες, περίσσεψαν. Η περιοχή ερημώνεται. Τα σχολεία μας κλείνουν. Τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι συγγενείς μας, πήραν ξανά το δρόμο της ξενιτιάς ψάχνοντας για δουλιά.

Ενα πελώριο ερωτηματικό πλανιέται πάνω απ' τα κεφάλια μας: "Τι θα κάνουμε, θα σταυρώσουμε τα χέρια περιμένοντας τη μοίρα μας;". ΟΧΙ. Πρέπει να πούμε, τα ψέματα τέλειωσαν, δεν πάει άλλο. Η αγανάκτηση και η οργή μας πρέπει να μετατραπεί σε δράση και αγώνα. Τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά».

«Καλούμε - καταλήγει η ανακοίνωση - όλους τους ανέργους, εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, τη νεολαία να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Υπάρχει απάντηση και αυτή βρίσκεται στην ενότητα δράσης και στο συντονισμένο αγώνα. Αυτό τρέμουν η κυβέρνηση και τ' αφεντικά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ