Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΑ

Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ: «Στην οικονομική άνθηση του 1960, το μέσο οικογενειακό εισόδημα αυξήθηκε κατά 33%. Στην αντίστοιχη άνθηση του 2000, όμως, η αύξηση περιορίστηκε στο 1,6%, ενώ η Γουόλ Στριτ έκανε πάρτι. Η παραγωγικότητα αυξήθηκε, αλλά ο μισθός του εργαζόμενου έμεινε όπως ήταν στη δεκαετία του 1970. Σε εκατομμύρια οικογένειες πρέπει πια να δουλεύουν και οι δύο γονείς για να τα βγάλουν πέρα. Μα ακόμη και με δυο μισθούς στο σπίτι, πάλι σφίγγουν το ζωνάρι. Κι ούτε οι καλές σπουδές ούτε η καλή δουλειά εγγυώνται πια μια οικονομική ασφάλεια» (η καταγραφή από τον Ρ. Βρανά στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ: «Ο Θεός είναι πολύ θυμωμένος με τη Μαδαγασκάρη (...) και είναι θυμωμένος επειδή πολλοί κάτοικοι τρώνε τον τελευταίο καιρό χελώνες (...) λόγω της έλλειψης βροχών η σοδειά ήταν δραστικά μειωμένη. Ο κόσμος πουλάει έτσι τα ζώα του για να ζήσει. Η τιμή των ζώων πέφτει και η τιμή του ρυζιού και της μανιόκας ανεβαίνει. Ποιος την πληρώνει; Οι χελώνες (...) 31.000 μωρά πεθαίνουν στο νησί κάθε χρόνο, 80.000 παιδιά, οκτώ γυναίκες την ημέρα. Αλλα 250.000 παιδιά είναι θύματα υποσιτισμού (...) Ερχεται και η Κοπεγχάγη, δεν μπορεί, όλοι θα ακούσουν με προσοχή τον αντιπρόσωπο της Μαδαγασκάρης» (ο Μ. Μητσός στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΤΑ HEDGE FUND: «Η περίοδος των ισχνών αγελάδων έληξε για τους μεγιστάνες του πλούτου. Το σύνθημα της λήξης σφύριξε και επίσημα χτες η εταιρία Bentley με τη νέα υπερπολυτελή ναυαρχίδα που μπαίνει στην παραγωγή από το 2010. Το μοντέλο ονομάζεται Mulsanne, κοστίζει κάτι λιγότερο απο 250.000 ευρώ (...) σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 1.000 πελάτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ την έχουν ήδη παραγγείλει (...) δεν είναι όμως μόνο τα αυτοκίνητα (...) πρόσφατα η Ελληνίδα Ελενα Αμβροσιάδου - διευθύνουσα σύμβουλος του βρετανικού hedge fund lkos - απέκτησε το Maltese Falcon, το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ