Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Ελιγμοί και προσχήματα

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Στις αντιπαραθέσεις μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων καθώς και των αντίθετων πολιτικών παρατάξεων απέδωσε ο Ιρακινός δοσίλογος πρωθυπουργός Νούρι Αλ Μάλικι τη γενεσιουργό αιτία των «τεράστιων κενών» στα μέτρα ασφαλείας της πρωτεύουσας.

Ο Μάλικι στη συνεδρίαση της λεγόμενης Βουλής, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, φέρεται να κάλεσε τους «βουλευτές» όλων των παρατάξεων να «στηρίξουν την κυβέρνηση στην προσπάθεια εκδίωξης από τα σώματα ασφαλείας όλων εκείνων των στοιχείων που συνεισφέρουν στο διχασμό, συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων που σχετίζονται με το δικό του κόμμα». Ζήτησε, επίσης, συναίνεση για «την εξεύρεση ενός τρόπου στελέχωσης των σωμάτων ασφαλείας, που θα είναι αυστηρά ουδέτερος», ενώ κατηγόρησε ανοιχτά τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις ότι εμποδίζουν τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας, όπως εμποδίζουν το διορισμό νέου διευθυντή μυστικών υπηρεσιών, μετά την παραίτηση του υποστράτηγου Αμπντουλάχ Σερουάχι, την επομένη των αιματηρών επιθέσεων του Αυγούστου.

Την ώρα που ο Μάλικι βρισκόταν στο «κοινοβούλιο», η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ», παρακλάδι της οργάνωσης - φαντομά «αλ Κάιντα» (και πάντα χρήσιμου προσχήματος για τους ιμπεριαλιστές), αναλάμβανε με ηλεκτρονική ανακοίνωση την ευθύνη για το λουτρό αίματος της Τρίτης στη Βαγδάτη. Αναφερόμενη στους στόχους που επιλέχτηκαν (υπουργεία, Πανεπιστήμια) τους αποκαλεί «κέντρα των απίστων» και απειλεί ότι «υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη».

Πάντως χτες, έφτασε σχεδόν κρυφά στο Ιράκ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς με στόχο υποτίθεται να εξετασθεί το πώς ως τον Αύγουστο θα έχουν μείνει στο Ιράκ λιγότεροι από 50.000 άνδρες από τους 120.000 που διατηρεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ