Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Τώρα διαπιστώνουν πως είναι «λιγότερο θανατηφόρα»...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Λιγότερο θανατηφόρα απ' ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί είναι τελικά η «νέα γρίπη» ανακοίνωσαν χτες ειδικοί Βρετανοί επιστήμονες που συνέστησαν εντούτοις συνέχιση των εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό. Οι επιστήμονες, μελετώντας συγκριτικά στατιστικά στοιχεία θνησιμότητας απ' την εμφάνιση της νόσου κατέγραψαν ότι σε κάθε 100.000 κρούσματα νέας γρίπης σημειώθηκαν μόλις 26 θάνατοι (δηλαδή ποσοστό 0,026%).

Ο επικεφαλής των ερευνητών, σερ Λίαμ Ντόναλτσον, επεσήμανε έτσι ότι η «είναι τελικώς λιγότερο θανατηφόρα απ' όσο είχε εκτιμηθεί αρχικώς η πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα»...

Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι οι τρεις πανδημίες γρίπης του 20ού αιώνα είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας. Ειδικότερα: η λεγόμενη «ισπανική γρίπη» του 1918 είχε ποσοστά θανάτου 2-3%. Οι πανδημίες του 1957/8 και του 1967/8 είχαν ποσοστά θανάτου 0,2%. Ο δρ. Ντόναλτσον ερμήνευσε αυτές τις διαφορές στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, διαβίωσης, διατροφής αλλά και στις προόδους της ιατρικής και της τεχνολογίας. Τέλος, στην ίδια μελέτη σημειώνεται ότι το 63% των ασθενών από τη γρίπη που κατέληξαν, υπέφεραν και από άλλα σοβαρότερα προβλήματα υγείας ή και χρόνιες παθήσεις και ότι μολονότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τους ιούς Η1Ν1, εάν νοσήσουν τότε η γρίπη μπορεί να αποβεί μοιραία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ