Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Κινητοποίηση με αίτημα τη λύση του οικονομικού προβλήματος

Μαζική και δυναμική πικετοφορία από την πλατεία Δαβάκη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κεντρικό σύνθημα «διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν», πραγματοποίησε χτες η δημοτική αρχή της Νίκαιας μαζί με εργαζόμενους και κατοίκους της πόλης καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του δήμου.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος αφού παρουσίασε την αδιέξοδη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο, επισήμανε την αδιαφορία που δείχνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Παράλληλα κατήγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, της ΠΑΣΚΕ, η οποία, όπως είπε, καλεί τους εργαζόμενους να είναι μακριά από τις κινητοποιήσεις. Μακριά δηλαδή από την αγωνιστική διεκδίκηση των συμφερόντων τους. Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, πρέπει να απομονώσουν αυτές τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να τις καταδικάσουν στη συνείδησή τους και να συστρατευτούν σε κοινό αγώνα με την δημοτική αρχή και τις ταξικές δυνάμεις.

«Οσο οξύνεται η πάλη μας, τόνισε ο δήμαρχος, τόσο θα φέρνουμε αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα καθυστέρηση, υπάρχει πόλεμος. Ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και εδώ και έξω από την πόλη μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια, ο δήμος βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, εξαιτίας της συρρίκνωσης των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των πολλών χρεών που είχε κληρονομήσει από την προηγούμενη διοίκηση. Ολα αυτά τα χρόνια ο δήμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με ρύθμιση των χρεών, πάγωμα των τοκοχρεολυσίων, έκτακτες επιχορηγήσεις και δάνεια.

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις η δημοτική αρχή πέτυχε κάποιες προσωρινές λύσεις αλλά οριστική λύση δε δόθηκε από καμία κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή διεκδικεί: Πάγωμα των τοκοχρεολυσίων. Σταθερή μηνιαία αύξηση της επιχορήγησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν μετά το ΠΔ 164 του 2004. Αμεση απόδοση των «παράνομα» παρακρατηθέντων πόρων από το δήμο, που φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ. Νέους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει και να πραγματοποιήσει έργα που έχει ανάγκη η πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ