Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Χρειάζονται έργα υποδομής που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες

Η εικόνα είναι από την παραλία του Αγιόκαμπου την περασμένη Πέμπτη μετά την καταιγίδα. Ο δρόμος μετατράπηκε σε ...λίμνη

Eurokinissi

Η εικόνα είναι από την παραλία του Αγιόκαμπου την περασμένη Πέμπτη μετά την καταιγίδα. Ο δρόμος μετατράπηκε σε ...λίμνη
Την εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν την πολιτική βούληση για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, κατήγγειλε η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν οι Απ. Νάνος, βουλευτής του Κόμματος και Ν. Γκατζής, με αφορμή τον τραγικό απολογισμό της πρόσφατης βροχόπτωσης στο νομό. «Για άλλη μια φορά - τόνισαν - η Μαγνησία δοκιμάστηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και από την αδιαφορία της πολιτείας για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και της αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής μας».

Οπως υπογράμμισε ο Απ. Νάνος, «δυστυχώς αυτή τη φορά μετράμε δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, τις καταστροφές ολόκληρης της αγροτικής οδοποιίας, καλλιεργήσιμης γης, στην κτηνοτροφία, στα ποιμνιοστάσια, στις αποθήκες που ήταν γεμάτες με τις σοδειές των αγροτών, στο επαρχιακό δίκτυο, στην ύδρευση». Αναφερόμενος στα όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας, στα πλαίσια της επίσκεψής του την περασμένη Παρασκευή στο νομό - δε δεσμεύτηκε συγκεκριμένα, αλλά περιορίστηκε να πει ότι θα προωθήσει τα αιτήματα των πληγέντων - τόνισε ότι στους πληγέντες δεν αρκεί η συμπάθεια και συμπόνοια στο πρόβλημά τους, καθώς απαιτούν να αποζημιωθούν τάχιστα για τις καταστροφές στο σύνολό τους και να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής. Είπε, δε, χαρακτηριστικά ότι στο Νομό Μαγνησίας εκκρεμεί η χρηματοδότηση των 25 εκατομμυρίων ευρώ για διάφορα προγράμματα αντιπλημμυρικής θωράκισης, προσθέτοντας ότι η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να τα διεκδικήσουν.

Καταλήγοντας στη συνέντευξη Τύπου, οι Απ. Νάνος και Ν. Γκατζής υπογράμμισαν την ανάγκη ο λαός να απαιτήσει τη δημιουργία κρατικού φορέα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, που ιεραρχημένα θα μελετήσει και θα κατασκευάσει τα αναγκαία έργα. Και τόνισαν ότι απαιτείται μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να πάψει η εμπορευματοποίηση της γης, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ