Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
«Η κρατική βία συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή επέλαση»

Με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική των προληπτικών προσαγωγών και συλλήψεων, καθώς και την επίθεση κατά του πανεπιστημιακού ασύλου. Καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή μαζί με το ΠΑΜΕ στην απεργία της 17ης Δεκέμβρη

Τις «εκατοντάδες ανεξέλεγκτες και αδικαιολόγητες προσαγωγές και προληπτικές συλλήψεις που έγιναν με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνηση, με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια», καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Παράλληλα, «καταγγέλλει τον προβοκατόρικο ρόλο διαφόρων ομάδων κουκουλοφόρων ή μη που κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν τους μηχανισμούς του συστήματος να εφαρμόσουν προειλημμένα μέτρα έντασης της καταστολής».

Σε σχετική ανακοίνωσή της «...ακόμη μια φορά τονίζει ότι η κρατική βία και τρομοκρατία αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα στη γενικότερη αντιλαϊκή επέλαση, στη μισθολογική, ασφαλιστική, εργοδοτική κλπ. βία και τρομοκρατία. Κυβέρνηση και προβοκάτορες θέλουν να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν το λαό από τη συμμετοχή του στους οργανωμένους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που αποτελούν μονόδρομο ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζονται σε βάρος τόσο των υλικών όρων της ζωής των εργαζομένων όσο και των δημοκρατικών ελευθεριών και των συλλογικών δικαιωμάτων.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει επίσης τη νέα οξυμένη επίθεση κατά του πανεπιστημιακού ασύλου που έχουν προλειάνει εδώ και δεκαετίες οι κάθε είδους προβοκατόρικοι μηχανισμοί, ώστε να διευκολύνουν τις επιδιώξεις του αστικού κράτους και της ΕΕ για πανεπιστήμιο - άσυλο στους νόμους της αγοράς και στο "δικαίωμα του επιχειρείν".

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην αποδεχτούν και νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τη συμπεριφορά των κατασταλτικών μηχανισμών λόγω της δράσης των προβοκατόρων, γιατί πραγματικός στόχος είναι το λαϊκό κίνημα. Να οργανώσουν και περιφρουρήσουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας μαζικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει ανυποχώρητα, με τη σοβαρότητα και περιφρούρηση που απαιτείται, διεκδικώντας το σύνολο των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας που βρίσκονται στο στόχαστρο.

Μπροστά σε αυτήν τη γενικευμένη επίθεση, η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καλεί τους εργαζόμενους, τους συναγωνιστές στην πάλη για περιφρούρηση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, να πάρουν μαζικά μέρος μαζί με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στην απεργία της 17ης Δεκεμβρίου 2009 και τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 π.μ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ