Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εχουμε πρόταση!

Σύμφωνα με την «καλή» εκδοχή του προϋπολογισμού (καθότι έρχεται αναθεώρηση επί το δυσμενέστερον μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας), το 2010 προβλέπονται 4 δισ. ευρώ επιπλέον φόροι, οι οποίοι θα επιπέσουν επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων (για την ακρίβεια, μόνο επί των δικαίων...).

Την ίδια ώρα, μέσα στο 9μηνο του 2009, οι 166 κερδοφόρες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες ομολογούν ότι έχουν κέρδη ύψους 11,8 δισ. ευρώ!

*

Προτείνουμε, λοιπόν:

Αν αυτή η από κάθε άποψη προκλητική κερδοφορία των 166 εταιρειών φορολογηθεί με 45% - όπως προτείνει το ΚΚΕ - αυτομάτως το κράτος θα εισπράξει έσοδα ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων.

Ετσι, και χωρίς τα λαϊκά στρώματα να υποστούν νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη, όχι μόνο θα λυνόταν το πρόβλημα των φορολογικών εσόδων για το κράτος, αλλά θα προέκυπτε και ετήσιο πλεόνασμα άνω του ενός δισεκατομμυρίου.

*

Ρωτάμε:

Σε συνθήκες κρίσης, τι είναι σωστότερο, λογικότερο, δημοκρατικότερο και δικαιότερο;

Να φορολογηθούν μέχρις εσχάτων τα εκατομμύρια των Ελλήνων (που δεν έχουν), ή να φορολογηθούν οι 166 εταιρείες και η χούφτα των μεγαλομετόχων τους (που δεν ξέρουν τι έχουν);

Πόσο μάλλον, που, ακόμα και μετά τη φορολόγησή τους, θα τους έμενε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6,5 δισ. ευρώ κέρδη για ...να τη βγάλουν. Εξήμισι δισεκατομμύρια κέρδη σε 9 μήνες, και, μάλιστα, σε χρονιά κρίσης. Τους φτάνουν, δεν τους φτάνουν;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ