Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσηλωμένη στις ανάγκες των πολυεθνικών

Με πλήρη σύμπνοια προωθεί η κυβέρνηση το «πρόγραμμα εθελούσιας» εξόδου των εργαζομένων στον ΟΛΠ, τόνισε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κινέζικη πολυεθνική «Cosco».

O Γ. Πεταλωτής, μάλιστα, σημείωσε ότι το κόστος της «εθελούσιας» θα το επιβαρυνθεί ο ΟΛΠ, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, τονίζοντας συγχρόνως ότι «είναι μια υποχρέωση την οποία αναλάβαμε ως κράτος από την προηγούμενη κυβέρνηση». Πρόκειται για «αποζημιώσεις για τις οποίες μας δέσμευσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες για σχετικές διαφωνίες που είχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Λοβέρδος, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «ο κ. Λοβέρδος διαφώνησε για το ποιος θα καταβάλει αυτά τα χρήματα τα οποία είναι πάρα πολλά (...) Από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκε ότι θα καταβάλει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και μάλιστα με εγγυήσεις και όχι τα Ταμεία, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, στη συνέχεια κράτησε αποστάσεις, δηλώνοντας ότι «δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει δημοσιεύματα», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχει συλλογική δράση της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ