Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προσφυγή κατά των τελών κυκλοφορίας

Να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία επιβάλλονται δυσανόλογα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, καθώς και τα περιβαλλοντικά τέλη, ζητάει με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ.

Στην προσφυγή της η ΙΝΚΑ αναφέρει ότι για πλειάδα νομικούς λόγους η από 5/11/2009 απόφαση του υπουργού Οικονομικών είναι παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην προσφυγή, μεταξύ των άλλων, σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση είναι παράνομη, καθώς επιβλήθηκε αυξημένο τέλος κυκλοφορίας στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με την τυπική επίκληση περιβαλλοντικών κριτηρίων, αλλά με μόνο κριτήριο την ημερομηνία κυκλοφορίας του οχήματος και τον κυβισμό του, και αυτό ανεξαρτήτως του αν το όχημα φέρει καταλυτική τεχνολογία ή όχι. Επίσης, παραβιάζονται οι αρχές της της ισότητας και της αναλογικότητας, γιατί επιβάλλονται αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τα παλαιά αυτοκίνητα, τα οποία κατέχουν πολίτες χαμηλών εισοδημάτων. Τέλος, οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι τα φτωχά στρώματα θα αναγκαστούν είτε να εκποιήσουν τα αυτοκίνητά τους είτε να παραδώσουν τις πινακίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ