Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Συνεχίζονται τα προβλήματα

Συνεχίστηκαν τις τελευταίες μέρες οι έντονες χιονοπτώσεις, ο παγετός και η κακοκαιρία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες, καθυστερήσεις και ακυρώσεις των αεροπορικών και χερσαίων συγκοινωνιών, αλλά και νεκρούς - κυρίως αστέγους.

Σημαντικές χιονοπτώσεις είχε η Ισπανία με τις αρχές να σημάνουν συναγερμό σε 18 από τις 50 επαρχίες της χώρας, ενώ πάνω από 160 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Μπαράχας. Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στην Πορτογαλία με πάνω από 50 βασικές οδικές αρτηρίες να έχουν κλείσει και δεκάδες οδηγοί να παραμένουν στα οχήματά τους. Πολλές μικρές πόλεις της Βορειοανατολικής Γερμανίας παρέμειναν ξεκομμένες λόγω των χιονοπτώσεων, ενώ οι αρχές κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους 160 οδηγούς που παρέμεναν παγιδευμένοι για ώρες εξαιτίας της χιονοθύελλας. Το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης ακύρωσε 320 πτήσεις το Σαββατοκύριακο.

Στη Νότια Πολωνία - μια χώρα συνηθισμένη σε χιονοπτώσεις και παγωνιά - πάνω από 80.000 σπίτια παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για δεύτερη ημέρα καθώς έχει υποστεί ζημιές το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ παρόμοια κατάσταση υπάρχει στην Τσεχία και στη Νοτιοανατολική Γαλλία.

Στη Βρετανία - όπου ξανάνοιξαν χτες τα σχολεία - συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 29 άνθρωποι, ενώ στην Ολλανδία 3, στο Βέλγιο και στην Τσεχία από 4 κυρίως εξαιτίας δυστυχημάτων. Ωστόσο, ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο αριθμός των νεκρών στην Πολωνία από τις αρχές του χειμώνα καθώς ξεπερνούν τους 140 και σύμφωνα με τις αρχές η πλειοψηφία τους ήταν άστεγοι. Ο τραγικός αυτός απολογισμός βγάζει στην επιφάνεια τις συνέπειες της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη χώρα.

Κακοκαιρία και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται και στο Μεξικό όπου καταγράφτηκαν 10 νεκροί από το κύμα αρκτικού ψύχους που έχει διασχίσει τις ΗΠΑ και τώρα βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική. Παράλληλα, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών έχει σημάνει συναγερμός και στη Γουατεμάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ