Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σε αγωνιστική τροχιά

Σε εξέλιξη οι ενημερωτικές συσκέψεις. Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι αγρότες της Χαλκιδικής

Σε τροχιά για νέους αγώνες μπαίνουν και οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, που δηλώνουν την απόφασή τους να «ξεχυθούν» τις επόμενες μέρες στους δρόμους, κλιμακώνοντας την πάλη τους για την ικανοποίηση των ζωτικών και δίκαιων αιτημάτων τους και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε ενημερωτικές συσκέψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αγρότες αποφασίζουν τη μέρα και τον τόπο που θα βγάλουν τα τρακτέρ τους.

Χθες το βράδυ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούσαν συσκέψεις στα Κύμινα και στα Κουφάλια (όπου τη σύσκεψη συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγώνα του μπλόκου της Χαλκηδόνας) αποφάσιζαν μέσα σε αγωνιστικό αναβρασμό για τον τρόπο που θα απαντήσουν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, που τους οδηγεί στην οικονομικό αφανισμό. Παρόμοιες συσκέψεις προγραμματίζονται και στους γειτονικούς νομούς, όπου μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, παραμένουν οι αγρότες της Χαλκιδικής σε αναμονή της συνάντησης που θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποί τους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Κλιμάκιο της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ με τον βουλευτή Αγγελο Τζέκη επισκέφθηκε χθες τους αγρότες στο μπλόκο, συζήτησε μαζί τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ