Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αντιδράσεις για την τιμή των όπλων...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

«Κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει απ' το να συνεχίσω να επισκέπτομαι και στο μέλλον το Κοσσυφοπέδιο» δήλωσε χτες ο Σέρβος υπουργός Κοσσυφοπεδίου Γκόραν Μπογκντάνοβιτς μετά την προχτεσινή «απέλασή» του από Κοσσοβάρους Αλβανούς αστυνομικούς γιατί μετέβη στην περιοχή χωρίς να ζητήσει ...την άδειά τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος της ενέργειας των αστυνομικών του Κοσσυφοπεδίου ήταν να προκληθεί το δημόσιο αίσθημα των Σέρβων στο Στρπτσε, το οποίο επισκεπτόταν με αφορμή την Πρωτοχρονιά (με το παλιό ημερολόγιο), αφού η Πρίστινα (όπως είπε) αντιλαμβάνεται πως οι Σέρβοι ποτέ δε θα δεχθούν την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας.

Ο υπουργός τέλος διευκρίνισε ότι προτού επισκεφθεί το Στρπτσε είχε ζητήσει και πάρει την άδεια απ' την ιμπεριαλιστική αποστολή της ΕΕ, EULEX. Στο μεταξύ, ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς κάλεσε υποκριτικά τους πρέσβεις δυτικοευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ (που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου) για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την «απέλαση» του Μπογκντάνοβιτς...

Αργότερα, ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς δήλωσε πως αναμένει την πραγματοποίηση νέων διαπραγματεύσεων για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου αμέσως μόλις εκδώσει την απόφασή του το Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας στη Χάγη, στο οποίο έχει προσφύγει το Βελιγράδι ζητώντας γνωμοδότηση για τη νομιμότητα της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το Φλεβάρη του 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ