Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Επιπλέον μέτρα κατά των διαδηλωτών

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Θα συλλαμβάνονται και θα τιμωρούνται σκληρά όσοι χρησιμοποιούν μηνύματα κινητού τηλεφώνου και μηνύματα ηλεκτρονικού υπολογιστή για να οργανώσουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες κατά της ιρανικής ηγεσίας». Αυτή ήταν η προειδοποίηση, που απηύθηνε χθες, ανοιχτά, ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας. Ο στρατηγός Ισμαήλ Αμάντι Μουγκχάνταμ τόνισε με νόημα ότι όλες οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες «βρίσκονται υπό το διαρκή έλεγχο των αρχών».

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, ότι εντός των επόμενων ημερών οδηγούνται σε δίκη οι πρώτοι 16 συλληφθέντες στις αιματηρές αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις της 27ης Δεκέμβρη. Ενας από τους συλληφθέντες, του οποίου η ταυτότητα και η ιδιότητα δε διευκρινίζονται, φέρεται να κατηγορείται ως «μοχαραμπέχ», δηλαδή ως πολέμιος του Θεού, κατηγορία που με βάση τον ισλαμικό νόμο με τον οποίο θα δικαστεί, επισύρει τη θανατική καταδίκη.

Τέλος, η ιστοσελίδα «Norooznews», που υποστηρίζει τη «μεταρρυθμιστική» πτέρυγα, υποστηρίζει σε χθεσινή ανάρτηση ότι συνελήφθη, στην ιερή σιιτική πόλη Κομ, στενός συνεργάτης του Μεγάλου Αγιατολάχ Αλί Μονταζερί, του οποίου η κηδεία το Δεκέμβρη έγινε αφορμή για το ξέσπασμα νέων μεγάλων διαδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ