Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Νέες επιχειρήσεις κατά της «αλ Κάιντα»

ΣΑΝΑ'Α.--

Εξι στελέχη του στρατιωτικού σκέλους της «αλ Κάιντα» στη χώρα, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής του, διατείνεται ότι εξολόθρευσε ο υεμενίτικος στρατός. Σύμφωνα με Υεμενίτες αξιωματούχους, που δε θέλησαν να κατονομαστούν, αεροσκάφη έπληξαν δύο αυτοκίνητα στο χωριό Γιατάμα, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

Επί τόπου σκοτώθηκαν έξι άτομα, ενώ άλλα δύο διέφυγαν και αναζητούνται. Στους νεκρούς συγκαταλέγεται, όπως υποστηρίζουν πάντα οι ίδιες πηγές, ο στρατιωτικός διοικητής της «αλ Κάιντα» στην Υεμένη, Κάσεμ αλ Ρίμι, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2005 για βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα Σάνα'α και για αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας κατά του εκεί Αμερικανού πρέσβη. Ο αλ Ρίμι καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη αλλά δραπέτευσε ένα χρόνο αργότερα μαζί με 21 συμμαχητές του.

Η ηγεσία του προέδρου αλ Σάλεχ διεμήνυσε και χτες ότι θα «πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εξαλείψει από το έδαφος της Υεμένης την παρουσία και τη δράση της αλ Κάιντα». Από την άλλη πλευρά, συνεχίστηκαν και οι προειδοποιήσεις εκ μέρους υποστηρικτών του αλ Σάλεχ, όπως ο εξτρεμιστής ισλαμιστής ιεροδιδάσκαλος Σεΐκ Αμπντέλ Ματζίντ αλ Ζιντάνι, να μην επιτρέψει τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο στο υεμενίτικο έδαφος ξένων δυνάμεων. Ο Ζιντάνι επανέλαβε σε κήρυγμά του ότι «σε περίπτωση που στη χώρα αναπτυχθούν ξένα στρατεύματα ή πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο έδαφός της, τότε θα πρέπει να κηρυχθεί ιερός πόλεμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ