Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συγκρούσεις και επιθέσεις

Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν το «απελευθερωτικό» έργο
Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν το «απελευθερωτικό» έργο
ΚΑΝΤΑΧΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συγκρούσεων συνέχεια στο Αφγανιστάν, με νέα θύματα αμάχων να προστίθενται στις λίστες των νεκρών, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Χτες, σε βομβιστική επίθεση στην επαρχία της Κανταχάρ, πέντε άμαχοι της ίδιας οικογένειας, η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της σκοτώθηκαν σε επίθεση που αποδίδεται στους Ταλιμπάν και εικάζεται ότι είχε στόχο διερχόμενες αστυνομικές δυνάμεις. Ακόμα πέντε άμαχοι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν από πυρά των ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων κοντά σε κατοχική βάση. Οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που συγκεντρώθηκε έξω από τη βάση για να διαμαρτυρηθεί, προειδοποιήθηκε να απομακρυνθεί και όταν οι εντολές δεν ικανοποιήθηκαν οι στρατιώτες έριξαν «προειδοποιητικά» πυρά τραυματίζοντας πέντε από τους συγκεντρωμένους.

Ακόμα, χτες βράδυ σε περιοχή που βρίσκονται οι πρεσβείες στην Καμπούλ, πραγματοποιήθηκε επίθεση με ρουκέτα, χωρίς να αναφερθούν απώλειες.

Τέλος, χτες η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι τερματίστηκε η ναυτική αποστολή της χώρας στο Αφγανιστάν, που εξασφάλιζε την τροφοδοσία σε καύσιμα και νερό των κατοχικών δυνάμεων, ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, κατά την προεκλογική περίοδο.

Την ίδια στιγμή στο Πακιστάν συνεχίζεται η κλιμάκωση των αμερικανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Χτες, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Νότιο Ουαζιριστάν, υποτίθεται σε στρατόπεδα ανταρτών των Ταλιμπάν με τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν να ανακοινώνουν ως επιτυχία τους, μέσα από αυτές τις επιθέσεις, το θάνατο ενός από τους πλέον καταζητούμενους «τρομοκράτες», στις λίστες του FBI, του Τζαμάλ Σάντ Αμπντούλ Ραχίμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ