Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Απελευθερώθηκε, χτες, μετά από 30χρονη κάθειρξη, ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά που το 1981 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το ΙΙ. Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωναν ότι σε εφόδους ειδικών δυνάμεων σε 25 σπίτια στα Αδανα συνέλαβαν 20 άτομα ως μέλη της «αλ Κάιντα». Στα σπίτια εντοπίστηκαν όπλα, εκρηκτικά και υπολογιστές. Υπενθυμίζεται ότι η «αλ Κάιντα» είχε αναλάβει την ευθύνη για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο βρετανικό προξενείο, στην τράπεζα HSBC και σε εβραϊκές συναγωγές, το 2003, οι οποίες είχαν προκαλέσει το θάνατο σε 63 ανθρώπους.

ΡΙΑΝΤ.-- Στη σαουδαραβική πρωτεύουσα έφθασε, αργά χτες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προκειμένου να συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντουλάχ με τον οποίο θα συζητήσει ζητήματα σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και περιφερειακά θέματα.

ΡΟΣΤΟΦ-ΟΝ-ΝΤΟΝ.-- Πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς θέρμανση εξαιτίας της έκρηξης που σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου στο ρωσικό Βόρειο Καύκασκο, την Ινγκουσετία.

ΚΑΙΡΟ.-- Ο Σκεντέρ Χισένι, υπουργός Εξωτερικών των Κοσσοβάρων Αλβανών, ζήτησε χτες απ' το Κάιρο όπου μετέβη για συνάντηση με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, την αναγνώριση του προτεκτοράτου με το «επιχείρημα» ότι το Κοσσυφοπέδιο «αξίζει την υποστήριξη του αραβικού και του μουοσυλμανικού κόσμου».

ΜΑΝΙΛΑ.-- Πυρκαγιά υπό ανεξακρίβωτες συνθήκες ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε παραγκούπολη της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, Μανίλα, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός πεντάχρονου κοριτσιού και το κάψιμο πολλών εκατοντάδων παραγκών με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγα πάνω από 4.000 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ