Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
Επιβεβλημένη απάντηση

  Ο Χρ. Λογαράς απαντά στην «έκκληση» των τεσσάρων πρώην στελεχών προς τους βετεράνους

Οσ. Χρήστος Λογαράς απαντά με σημείωμά του στο «Ριζοσπάστη» στην «έκκληση» που απηύθυναν από το Βόλο οι γνωστοί 4 αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ. Το σημείωμα έχει ως εξής:

«Διάβασα στις καθημερινές εφημερίδες και άκουσα από τα ραδιόφωνα και την TV την "έκκληση" των 4 πρώην στελεχών του ΚΚΕ για παρέμβαση των βετεράνων του Κόμματος, προκειμένου να το σώσουν από τη διάσπαση και την περιθωριοποίηση. Και η "ΣΩΤΗΡΙΑ" θα προέλθει με την αλλαγή της ηγεσίας!

Το να έχεις γνώμη και άποψη είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κομματικού μέλους να τη λέει μέσα στα όργανα και σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες. Το να τις λες έξω από αυτές τις διαδικασίες δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν. `Η θεωρείς ότι είσαι μια παραγνωρισμένη προσωπικότητα και θέλεις να σου παραχωρηθεί εξ οφιτσίου η θέση του ηγέτη του Κόμματος παρά και ενάντια στη θέληση - καλώς ή κακώς είναι άλλο ζήτημα αυτό - των μελών και στελεχών του Κόμματος, ή επέλεξες το δρόμο της φυγής από τις γραμμές του Κόμματος, προκειμένου, το λιγότερο, να παίξεις το ρόλο του ανεξάρτητου κομμουνιστή ηγέτη, που θα ηγηθεί όλων των "προοδευτικών δυνάμεων" μέσα σ' αυτές ενδεχομένως θέλετε και το ΚΚΕ. Πιστεύω ότι με σας συμβαίνουν και τα δυο.

Κι αυτό το λέω, γιατί δε θα παραβιάζατε το καταστατικό. Δε θα καλούσατε τους βετεράνους του Κόμματος να ηγηθούν (φραξιονιστικά) «εκτάκτων» διαδικασιών (εγγραφών διαγραμμένων, άλλων εισηγήσεων και θέσεων) για ένα άλλο συνέδριο.

Και ακόμα γιατί δε θα σας αγκάλιαζαν τα αστικά κόμματα, οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες τους και όλοι οι "αποχωρήσαντες" και διαγραμμένοι "επαναστάτες" (που κι εσείς τους είχατε διαγράψει), προκειμένου να σας βοηθήσουν στο έργο σας για τη "σωτηρία του Κόμματος και την αναγέννηση του κινήματος". (Λέτε αυτοί όλοι αυτό να θέλουν;). Αυτοί θέλουν τη διάσπαση και τη διάλυση του Κόμματος, που και εσείς αντικειμενικά, το θέλετε δεν το θέλετε, αυτό το έργο παίζετε.

Επειδή κι εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτή που προσκαλείτε να "βοηθήσουν" το Κόμμα (58 χρόνια στο Κόμμα, από το 1969 έως το 1991 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής), δεν είναι δυνατόν να ακούσω και να δεχτώ την "έκκλησή" σας. Και ακόμα να σας πω ότι καταδικάζω αυτές τις αντικαταστατικές σας ενέργειες και σας καλώ (πιστεύω και όλοι οι βετεράνοι του Κόμματος) να σταματήσετε αυτό το δρόμο της σύγκρουσης με το Κόμμα.

Γνώμες έχουμε. Γνώμες να 'χουμε και να τις λέμε για να βοηθήσουμε και να βοηθούμε το Κόμμα, για να ξεπερνά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες του, όχι για να το βλάψουμε. Κι εσείς το βλάφτετε. Καταλάβετέ το».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο ανοιχτής επέμβασης ενάντια στο ΚΚ (2023-05-24 00:00:00.0)
Αναζητώντας τη «χημεία της Αριστεράς» (2001-02-21 00:00:00.0)
Ο ταξικός εχθρός πάντα καιροφυλακτεί (2000-12-07 00:00:00.0)
Πώς τόλμησαν; (2000-12-01 00:00:00.0)
Κάθε βήμα πιο κάτω θα βρεθείτε στον πάτο (2000-11-25 00:00:00.0)
Ξιφούλκησαν κατά του ΚΚΕ (2000-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ