Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδειες για νέα ξενοδοχεία στην Αττική

Απόφαση, με την οποία αίρονται οι απαγορεύσεις για την ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ή την επέκταση των ήδη υπαρχόντων, σε περιοχές της Αττικής που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν «τουριστικά κορεσμένες» υπέγραψε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης, δίνοντας έτσι περιθώριο για την κατασκευή νέων μονάδων στην Αττική, με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες που πρόκειται να κατασκευαστούν θα ανήκουν στην κατηγορία Α και ΑΑ, ενώ στην υπουργική απόφαση δε διευκρινίζεται ο αριθμός, αφού σύμφωνα με την απόφαση, ένας ιδιώτης μπορεί να ανεγείρει μονάδα ανεξαρτήτου δυναμικότητας. Βέβαια, μπορεί οι ανάγκες για τη φιλοξενία των επισκεπτών για το 2004 να είναι αυξημένες, ωστόσο, η δημιουργία νέων μονάδων πολυτελείας δεν αναφέρθηκε το πού θα αξιοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

Χτες ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου, ότι οι νέες μονάδες θα αξιοποιηθούν, αφού στους στόχους, είναι η προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος, ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει ποτέ ικανοποιητική πληρότητα. Αυτή την περίοδο, η πληρότητα των μονάδων πολυτελείας, βρίσκεται στο 50% περίπου, και φαντάζει εξαιρετικά περίεργο πως μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να αυξηθεί αυτό το ποσοστό, τη στιγμή μάλιστα που στο ξενοδοχειακό δυναμικό θα έχει ενταχθεί αδιευκρίνιστος αριθμός κλινών. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο καθορισμός των «κορεσμένων» περιοχών που σήμερα αποχαρακτηρίζονται, ίσχυε εδώ και 16 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ