Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεύρυνση της «λίστας» ζητούν οι φαρμακοβιομήχανοι

Να συμπεριληφθούν περισσότερα ελληνικά φάρμακα στη λίστα των ασφαλιστικών ταμείων ζητούν οι Ελληνες φαρμακοβιομήχανοι.

Το αίτημα αυτό διατύπωσαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας - Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχάνων) στις συναντήσεις που είχαν με τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Βιομηχανίας - Ανάπτυξης.

Οι Ελληνες φαρμακοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να προτιμώνται για τη λίστα των ασφαλιστικών ταμείων τα αμιγώς ελληνικής ιδιοκτησίας φάρμακα και να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τέτοια σκευάσματα, πρώτον, γιατί θα μειωθεί η συνολική ετήσια φαρμακευτική δαπάνη, αφού τα ελληνικά φάρμακα είναι κατά 20% φθηνότερα έναντι των προϊόντων των πολυεθνικών εταιριών (τα οποία εισάγονται αυτούσια ως έτοιμα φάρμακα) και, δεύτερον, για να ενισχυθεί η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Οι Ελληνες φαρμακοβιομήχανοι, ζήτησαν από τα συναρμόδια υπουργεία να εκδοθεί το συντομότερο συμπληρωματική λίστα φαρμάκων και ασφαλιστικών ταμείων που να περιέχει τα φάρμακα του προηγούμενου δελτίου τιμών (της 8ης Μάη) τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στη λίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και τα προϊόντα που οι φαρμακοβιομήχανοι ονομάζουν αμιγώς ελληνικά είναι ουσιαστικά εισαγόμενα σκευάσματα που απλώς συσκευάζονται στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ