Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΙΘΑΚΗΣ
«Οχι» άλλος εμπαιγμός!

Τις κινητοποιήσεις τους για ν' αποκτήσει το νησί μόνιμα γιατρό συνεχίζουν οι κάτοικοι. Την Τετάρτη, κάνουν συνέλευση στις 6μ.μ. στο χώρο του ΚΑΠΗ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ιθάκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που έχει δημιουργηθεί στο νησί για το θέμα της έλλειψης -εδώ και δυο χρόνια- παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, ενώ στην Ιθάκη κατοικούν 600 παιδιά και δεν υπάρχει ούτε ένας ιδιώτης παιδίατρος.

Στο Ληξούρι το προηγούμενο Σάββατο (23.1.2010) έγινε παρέμβαση κατοίκων και φορέων που συσπειρώνονται στη Συντονιστική στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία επισκέφτηκε την Κεφαλλονιά για να εγκαινιάσει πτέρυγα στο Νοσοκομείο Ληξουρίου. Οι κάτοικοι απαίτησαν να πάψει η κοροϊδία, ξεκαθάρισαν ότι δε θα ανεχθούν άλλο εμπαιγμό.

Το Δεκέμβρη η υπουργός, μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων, δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την εναλλάξ απόσπαση παιδιάτρων απ' το νοσοκομείο της Πάτρας. Η «λύση» κράτησε μόλις για δυο βδομάδες και το νησί έμεινε ξανά χωρίς παιδίατρο. Στη συζήτηση που έγινε το προηγούμενο Σάββατο με την υπουργό, οι κάτοικοι πήραν πολλές γενικές και αόριστες υποσχέσεις, αλλά καμία συγκεκριμένη και άμεση λύση του προβλήματος. Αυτή τη φορά, προκρίθηκε... η λύση να πηγαίνει στην Ιθάκη δύο φορές τη βδομάδα παιδίατρος απ' το Νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς, ενώ οι κάτοικοι και φορείς απαιτούν άμεση και μόνιμη λύση.

Στο ίδιο πνεύμα, απ' την γαλαζοπράσινη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης προτάθηκε να πληρώσει τα έξοδα ο Δήμος σε ιδιώτη παιδίατρο που θα πάει στο νησί μέχρι να διοριστεί μόνιμος. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή απ' την Επιτροπή Αγώνα και τους κατοίκους, που ξεκαθαρίζουν ότι είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας και ότι τέτοιες προτάσεις ανοίγουν ακόμα παραπέρα την κερκόπορτα στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Μετά από αυτά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το θέμα του παιδιάτρου καταγγέλλει τη στάση της υπουργού και γενικότερα της πολιτείας, καλεί όλους τους πολίτες σε συστράτευση και συγκαλεί Λαϊκή Συνέλευση την Τετάρτη 3 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ στο χώρο του ΚΑΠΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ