Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STAGE
Στις 10 Φλεβάρη απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους

Στέλνουν μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης και συντονισμού, έχοντας κατασκηνώσει από χτες έξω απ' τη Βουλή

Τα ΜΑΤ έστειλε η κυβέρνηση για να υποδεχτούν τους εργαζόμενους
Τα ΜΑΤ έστειλε η κυβέρνηση για να υποδεχτούν τους εργαζόμενους
Σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι και απολυμένοι των προγραμμάτων stage από όλη την Ελλάδα, όπου θα παραμείνουν και το Σαββατοκύριακο. Οι διαδηλωτές φωνάζοντας «Βγείτε έξω απ' τα γραφεία να δείτε τι σημαίνει μαύρη εργασία», έστησαν συμβολικά σκηνές για να δηλώσουν στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα που συναινούν στην αντεργατική πολιτική, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή «πάνε πακέτο», απάντησε στις δίκαιες διεκδικήσεις τους στέλνοντας αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, λέγοντας πως δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στο πεζοδρόμιο έξω από τη Βουλή!

Στο πλευρό τους βρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Γιώργος Μαυρίκος, ενώ η βουλευτής του Κόμματος Βέρα Νικολαΐδου επικοινώνησε με το προεδρείο της Βουλής απαιτώντας να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής δεν έφυγαν. Σταθεροί συμπαραστάτες στον αγώνα των εργαζομένων στα stage, στη χτεσινή κινητοποίηση, βρέθηκαν και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ταξιδεύοντας όλο το βράδυ και άλλοι από τα ξημερώματα εργαζόμενοι με stage, που πετιούνται βίαια στο δρόμο της ανεργίας χωρίς να δικαιούνται ακόμα και την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, όπως η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, κατέφτασαν στην Αθήνα και δήλωσαν αγωνιστικό «παρών», το οποίο, όπως έλεγαν, θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

«Παίρνουμε δύναμη από το συλλογικό αγώνα...»

«Θα έρθουν μαύρες, δύσκολες μέρες. Οι απολυμένοι θα φτάσουν τις 600.000 σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Εργασίας, ο οποίος σε λίγο θα πρέπει να λέγεται υπουργός Ανεργίας», λέει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πελέκης, εργαζόμενος στα stage του ΟΓΑ. «Το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης ήταν να πάρει από τους μικρούς και να δώσει στους μεγάλους μέσα από την ελαστική εργασία. Αυτό ήταν το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης, να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο το κεφάλαιο!», υπογραμμίζει. Οπως σημειώνουν πολλοί, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων είναι απαραίτητη. «Φυσικά θα απεργήσουμε στις 10 Φλεβάρη, πρέπει να απεργήσουμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Θα βγάλουμε κάποια ανακοίνωση με τα αιτήματά μας», λένε. «Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των αγροτών. Αυτοί είναι που ταΐζουν όλη την Ελλάδα. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε κι εμείς στα μπλόκα μαζί τους», συμπληρώνει ο Π. Πελέκης.

«Παίρνουμε θάρρος από τον αγώνα, από τη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αυτό που παλεύουμε, αλλά είναι μονόδρομος. Θα ήταν χειρότερα αν ήμασταν έξω από τους αγώνες εμείς που έχουμε ημερομηνία λήξης, που βλέπουμε τον εφιάλτη της ανεργίας να πλησιάζει κι επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε χωρίς κανένα δικαίωμα», τονίζει ο Λυκούργος Φουντούλης.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση «παρέλασαν» για τη... φωτογραφία στα ΜΜΕ και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν «αγωνιστικοί» και να καπηλευτούν έναν αγώνα που ούτε οργανώνουν, ούτε ουσιαστικά στηρίζουν. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά εμφανιζόταν ως ο «μοναδικός υπερασπιστής» των «παιδιών με stage», ενώ και τις ελαστικές μορφές εργασίας έχει στηρίξει και μετεκλογικά τάχθηκε υπέρ της μοριοδότησης στον ΑΣΕΠ και όχι της μονιμοποίησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ