Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Μέρος του προβλήματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κάλεσμα συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του κινήματος απευθύνει η ΔΑΣ, μπροστά στο 45ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Στο μαύρο φόντο της σφοδρότατης επίθεσης που έχει εξαπολύσει η πλουτοκρατία και τα πολιτικά και συνδικαλιστικά της στηρίγματα στο σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και με δεδομένο τους σε βάρος των εργαζομένων συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, πραγματοποιείται το 45ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού. Το συνέδριο ξεκινάει τη Δευτέρα, 1 Φλεβάρη και ολοκληρώνεται την Τρίτη, και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Πειραιώς 1, Ομόνοια).

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων» καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο στον κατήφορο της απερχόμενης πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας. «Δεν αρκεί - σημειώνει - απλά η κριτική στα όσα έκανε, ή δεν έκανε η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ. Και τα δύο είχαν σαν αρχή την ταξική συνεργασία, τους διαλόγους - απάτη, τελευταία και την απεργοσπασία, ανεξάρτητα ποια ήταν η κυβέρνηση. Με τη ΝΔ συναποφασίσανε τη διάλυση του ΤΑΞΥ, με το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν το οριστικό ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Με το ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν στο σύγχρονο δουλεμπόριο, τις ελαστικές μορφές δουλειάς, με τη ΝΔ κατάπιαν τη γλώσσα τους όταν τα εφάρμοσε και τα πήγε ακόμη παραπέρα.

Αν μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν συνένοχοι, τώρα είναι μέρος του προβλήματος. Και σαν πρόβλημα έχει λύση που δεν είναι άλλη από την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όσα σωματεία επικρατούν πλειοψηφίες, που όχι μόνο αποδέχονται τη σημερινή βαρβαρότητα, αλλά βάζουν και πλάτη να διαιωνίζεται».

Τα δέκα χρόνια δράσης του ΠΑΜΕ δικαίωσαν την ίδρυσή του, αφού αποτελεί σήμερα το μόνο εμπόδιο στην αντεργατική πολιτική από όπου και αν προέρχεται, παλεύει με ταξική ενότητα για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, όπως σημειώνει η ΔΑΣ, «με συνέπεια και με νέες ζωντανές δυνάμεις από νέους και νέες εργαζόμενες, μετανάστες και γυναίκες προχωράμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που αποτελεί προϋπόθεση όχι μόνο για την αντίσταση και άμυνα σε όσα μας ετοιμάζουν, αλλά και για γενικότερες αλλαγές με τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, που θα έχει κοινό στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η ΔΑΣ, τέλος, ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις για τη μαζική αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη και τους καλεί «να αδυνατίσουν τις δυνάμεις που ευθύνονται για το σύνολο των προβλημάτων. Να ενισχυθούν οι θέσεις των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, που είναι εγγύηση για τους αγώνες που έρχονται. Να οικοδομηθεί ισχυρός αγωνιστικός ταξικός πόλος στον Επισιτισμό - Τουρισμό, που θα αγωνίζεται για όσα μας στερούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ