Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Προκήρυξαν νέα απεργία

Για τα συμφέροντα των πλοιοκτητών «σκούζει» το εργοδοτικό συνδικάτο αλιεργατών!

Με προκήρυξη τέταρτης, νέας απεργίας, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κάνει αποδεκτή την αγωγή των πλοιοκτητών και να βγάλει παράνομη και την τρίτη απεργιακή τους κινητοποίηση. Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, κλιμακώνουν την πάλη, κόντρα στη λυσσασμένη εργοδοτική επίθεση που από χτες έγινε πιο άγρια μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση για να στενέψει ο κλοιός που σφίγγει γύρω από τους απεργούς ώστε να παραδοθούν άνευ όρων.

Πατώντας στην επίσημη τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος προχτές είπε κατάμουτρα στους απεργούς πως δεν μπορούν να απεργούν, οι εργοδότες απαιτούν από τους Αιγύπτιους να αποδεχθούν να δουλέψουν με 800 ευρώ ανεξαρτήτως μερτικού ή να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, διαφορετικά τους απειλούν ότι θα πάνε στη φυλακή. Την ίδια ώρα το εργοδοτικό Σωματείο Αλιεργατών Μηχανιώντας με ανακοίνωση που εξέδωσε αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία των εργοδοτών, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην άτυπη τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών, ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοινώνει ότι οι αλιεργάτες που κατάφεραν να βγάλουν πράσινη κάρτα και να δουλεύουν στη χώρα μας εκβιάζουν τους πλοιοκτήτες πως η δουλειά που κάνουν δεν είναι ούτε επικίνδυνη ούτε σκληρή, και άλλα τέτοια. Αποκαλυπτικό για το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι το σημείο όπου δίνουν πλήρη κάλυψη στους εργοδότες για την κατακόρυφη πτώση του μερτικού των αλιεργατών από τα 1.200 ευρώ στα 300-400, υιοθετώντας τα περί «κρίσης».

Τέλος, παραδέχονται πως το Σωματείο τους είναι δημόσια τοποθετημένο υπέρ της ΠΑΣΚΕ και κατά του ΠΑΜΕ και δρα υπό την καθοδήγηση του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι οι καθοδηγητές αυτής της άθλιας επίθεσης σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ