Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ
Εξαπολύει επίθεση εφ' όλης της ύλης

Πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιώντας την οικονομική κρίση η διοίκηση του ΟΤΕ εξαπολύει επίθεση για την κατάργηση στα δικαιώματα που έχουν απομείνει στους παλαιότερους μόνιμους εργαζόμενους και συνολικά των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Στη χτεσινή δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων της εργοδοσίας με την Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ) για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2010 η εργοδοσία απαίτησε: Την αλλαγή των όρων απόλυσης, ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα ομαδικών απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους. Την καθιέρωση της υπερεργασίας, με στόχο τη μείωση του κόστους των υπερωριών στο μισό. Την παραπέρα μείωση των επιδομάτων που ήδη έχουν απαξιωθεί καθώς υπολογίζονται με βάση το κατώτερο μισθό του 2001. Τον περιορισμό της διάρκειας της άδειας ασθενείας, την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών.

Με άλλα λόγια, η διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της επιχείρησης έναντι των ανταγωνιστών της. Πρόκειται για αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στήριξε και στηρίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Από την άλλη, οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ αφορούν και στην υπογραφή της κατάπτυστης ΣΣΕ του 2005 που κατάργησε το καθεστώς μονιμότητας για τους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται από το 2006 και μετά.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ, Ν. Σιτζάνης, δήλωσε ότι «οι απαιτήσεις της εργοδοσίας ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στα δικαιώματα των εργαζομένων και πρέπει να τύχουν ανάλογης απάντησης με πρώτο βήμα τη συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ