Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη πυγμής και αδιαλλαξίας

Με επίδειξη πυγμής και αδιαλλαξίας επιχειρεί η κυβέρνηση να πλήξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς, στρώνοντας παράλληλα το έδαφος για ποινικοποίηση των αγώνων της.

Επιχειρώντας να προλάβει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών και κυρίως την έκφραση λαϊκού κινήματος αλληλεγγύης απέναντί τους, η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει την αγροτιά και να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση και εκτοξεύδοντας απειλές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επιτέθηκε στους αγρότες. «Καλούμε τους αγρότες που βρίσκονται στις κινητοποιήσεις, στα μπλόκα και κλείνουν τα σύνορα της χώρας μας, με αποτέλεσμα να εκτιθέμεθα στις γειτονικές χώρες και να κινδυνεύουμε να καταβάλουμε αποζημιώσεις πολύ μεγάλου ύψους σε αυτή τη χρονική συγκυρία, να γυρίσουν στις δουλειές τους, να γυρίσουν στα χωράφια τους», δήλωσε προκλητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, τονίζοντας: «Μπαλώματα και πρόσκαιρες επιδοματικές πολιτικές που μας αφήνουν μάλιστα και έκθετους στην ΕΕ δεν πρόκειται να μεταχειριστούμε». Μάλιστα, εμπαίζοντας τους αγρότες ισχυρίστηκε: «Εχουμε φροντίσει, σε ανύποπτο χρόνο, να πάρουμε μια σειρά από ευεργετικά μέτρα για τους Ελληνες αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ